Εκτύπωση

Επικοινωνία

Απόστολος Παπανικολάου
Νήσος Κως
Δωδεκάνησα
www.facebook.com/aetoskos/

Πληροφορίες

Περιγραφή

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα:
SHITO RYU ΚΑΡΑΤΕ
ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Τμήματα από 4 ετών!
Σας προσφέρουμε:
✔️Δυο δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα!
✔️Ολυμπιακό καράτε!
✔️Μοριοδότηση αθλητών!
✔️Πιστοποιημένα Διπλώματα από Ιαπωνία!

Τα πλεονεκτήματα του ΚΑΡΑΤΕ στα παιδιά.
Σαν Δάσκαλος ανακάλυψα ότι το καράτε στα νέα παιδιά προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τα άλλα αθλήματα.

Οι εσωστρεφείς νέοι συχνά αρχίζουν να ανθίζουν μόλις μαθαίνουν ΚΑΡΑΤΕ. Οι καλά σχεδιασμένες κινήσεις που περιέχουν χτυπήματα ποδιών – χεριών, βοηθούν τους νέους να ξεπεράσουν την ντροπαλότητα και την νευρικότητα. Τα αγχώδη και προβληματισμένα παιδιά, νιώθουν πιο ασφαλή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν πώς να κινούν και να κοντρολάρουν το σώμα τους. Μαθαίνουν να δουλεύουν και να ολοκληρώνονται ομαδικά, σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον. Η αυτοεκτίμηση και η σιγουριά αυξάνονται. Πολλοί γονείς ανέφεραν μια σημαντική άνοδο στα κοινωνικά χαρακτηριστικά των παιδιών τους. Οι νέοι νιώθουν να απειλούνται λιγότερο από άλλα παιδιά ή καταστάσεις, σαν αποτέλεσμα υπάρχει συχνά η επιθυμία να γίνονται πιο κοινωνικά με τους άλλους.
Οι εξωστρεφείς νέοι βρίσκουν μια ασφαλή και υγιή διέξοδο στην οποία αγωνίζονται με τον εαυτό τους ή και τους άλλους. Διδάσκονται πώς να αποφεύγουν φασαρίες και προκλήσεις, μαθαίνουν να έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση, ώστε να μην χρειάζεται να πειράξουν ή να προκαλέσουν κάποιον.
Τα επιθετικά παιδιά διδάσκονται την αυτοπειθαρχία, που σκοπό έχει να κρατά το θυμό υπό έλεγχο και γνωρίζουν ότι οι καβγάδες είναι απλώς ένας τρόπος επίδειξης και πως η επίδειξη είναι ένα σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανασφάλειας.
Η προπόνηση ΚΑΡΑΤΕ είναι μία αυξανόμενη δραστηριότητα που βοηθά να αναπτύξουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το σώμα τους. Ισορροπία, συγχρονισμός, οργάνωση, αρμονία και γενικές κινήσεις, αναδεικνύονται με την προπόνηση του KARATE. Οι έφηβοι συγκεκριμένα, βρίσκουν ότι το ΚΑΡΑΤΕ τους βοηθά να ανταπεξέλθουν στην αδεξιότητα τους σώματος που συχνά υπάρχει σε αυτή την ηλικία. Το ΚΑΡΑΤΕ επίσης προσφέρει ακόμα ένα θετικό στοιχείο, που τα άλλα σπορ δεν προσφέρουν. Το ΚΑΡΑΤΕ διδάσκει την αυτοάμυνα. Στην ταραγμένη εποχή που ζούμε η γνώση τη προστασίας του εαυτού μας έχει ζωτική σημασία.

Απόστολος Παπανικολάου
Εκπρόσωπος shito ryu karate για το νησί της Κω❗
Μέλλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Shito ryu❗
Μέλλος της ελληνικής ομοσπονδίας Εφεοζζ❗
Μέλλος της πρωταθλήτριας ομάδας Draculino για την Ελλάδα❗
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΩΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΩΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΩ