2. Μιλήστε μας για την εκπαίδευσή σας.
Η εκπαίδευση και η προπόνηση ήταν εντελώς διαφορετική. Ήταν διαφορετικός και ο σκοπός του καράτε. Ήταν πολύ σκληρή και ειδικά έκανα πολύ Tameshiwari (τεχνική σπασιμάτων).
Το 1970 μετακόμισα στην Ιταλία και συνέχισα με το δάσκαλο Ennio Damassa που ήταν πρωταθλητής kumite και συνέχισα κάνοντας Shotokan και κυρίως kumite που έπαιξα πολλούς αγώνες. Ήμουν αρκετά καλός, πήρα κύπελλο Ιταλίας και ήμουν με την ομάδα του Ιράν που ο προπονητής ήταν ο θρυλικός sensei Varaste 10 dan. Δύο φορές πήγαμε την ομάδα σε αγώνες All Stars Europa. Το 1987 ξεκίνησα να διδάσκω. Σήμερα στην Ιταλία έχω πρώην μαθητές μου που έχουν 7 και 8 Dan και είναι chief instructor και προπονητές σε εθνικές ομάδες. Οφείλω να αναφέρω κάποια μεγάλα ονόματα όπως Keyhan Ghazi, Stefano Travalini και Fabrizio Castelani.

3. Ποιες είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις σας στο tatami;
Η πιο σημαντική μου ανάμνηση είναι στην Ιταλία με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας του Ιράν και αντιπρόεδρο της Wuko που ήμασταν καλεσμένοι σαν γκεστ ομάδα στο All Stars Europa με την ομάδα του Ιράν και κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Αλλά πιο σημαντική ευχάριστη ανάμνηση ήταν όταν το 2017 στην Οκινάουα στο Παγκόσμιο Τουρνουά για τα 50 χρόνια από το θάνατο του δασκάλου Φουνακόσι όπου καλέσανε αθλητές ανεξαρτήτου ομοσπονδίες JKA, SKIF, ITKF, WKF, JKS κ.α. σε ανοιχτή κατηγορία. Τότε στην κατηγορία γυναικών με 350 αθλήτριες η μαθήτρια μου Χριστοδούλου Ελπίδα κατάφερε να μπει στον τελικό του kata & kumite με Ιάπωνες δασκάλους διαιτητές στη γενέτειρα του καράτε Οκινάουα όπου μετά από ένα θρυλικό τελικό τριών αγώνων 9 λεπτών πήρε πρώτη θέση στο kumite και επίσης στο kata την 5η θέση.

4. Ποιά τα οφέλη που αποκομίσατε από την προπόνησή σας στο Shotokan Karate;
Ασχολούμαι κάθε μέρα με το καράτε χωρίς να είναι αυτό η δουλειά μου. Νομίζω ότι αυτό με βοήθησε να κρατήσω τον ενθουσιασμό μου άθικτο.

5. Μιλήστε μας για τους μελλοντικούς στόχους σας
Στο μέλλον θα ήθελα όπως πάντα να συνεχίζω να προπονούμε και να διδάσκω και να παίζω αγώνες. Να διασκεδάζω κάνοντας καράτε, γιατί καράτε για μένα ήταν είναι και θα είναι μια μοναδική αγάπη.

6. Για ποιους λόγους να ξεκινήσει κάποιος να ασκείται στο Shotokan Karate
Το καράτε είναι η καλύτερη σωματική άσκηση για ανάπτυξη και ολοκλήρωση του νευρικού συστήματος, καλύτερο ακόμα και από την κολύμβηση. Το Shotokan επιπλέον διδάσκεται με σιδερένια πειθαρχία. Αυτό είναι από τα βασικά πλεονεκτήματά του. Η πειθαρχία είναι αυτή που λείπει στις μέρες μας.

7. Σε ποιο σύλλογο είστε προπονητής;
Διδάσκω σε πολλούς συλλόγους εντός και εκτός Ελλάδος. Τακτικά όμως διδάσκω καθημερινά στους συλλόγους ΚΚΣΑ & ΚΚΣΙ . Ασχολούμαι κάθε μέρα με το καράτε χωρίς να είναι το καράτε η δουλειά μου. Νομίζω ότι αυτό με βοήθησε να κρατήσω τον ενθουσιασμό μου άθικτο



