Εκτύπωση

Επικοινωνία

Λεοντάρης Ιωάννης
Γκούρα 100
Νίκαια
18452
2104121313, 6944395896

www.chapkoondo.gr

Πληροφορίες

Περιγραφή

Στα Καντονέζικα Chapkoon-Do ονομάζεται Cha Chue Dao. Ο ιδρυτής του είναι ο Master Leong Siew Chong ενώ ο Μάστερ Steven Leong αναλαμβάνει τη διαδοσή του. To Cha (Chap) είναι το κοφτό χτύπημα με το χέρι, το Chue (Koon) είναι η γροθιά, και το Dαο (Do) το πνευματικό μονοπάτι.
Το Do το οποίο είναι η Ιαπωνέζικη ονομασία του «Δρόμου» προσαρμόστηκε στο Chap Koon για να προσδώσει την ένωση του Kung Fu με το Karate. Από την εσωτερική πλευρά του Chap υπονοεί την οξύτητα, την γρήγορη (όχι βιαστική) απόφαση, γενικά ότι έχει να κάνει με το νου. Το Κoon (γροθιά) υπονοεί την δύναμη, σωματική και ενεργειακή, όπως και την εξάσκηση του σώματος.
Το C.K.D διδάσκει κυρίως πώς να αποφεύγεις τα δηλητήρια του εγωισμού. Το πώς να εξελίσσεσαι μέσα από το μονοπάτι της Αγάπης.
Οι μαθητές μαθαίνουν τρόπους επικοινωνίας με τον εαυτό τους. Μαθαίνουν να κυριαρχούν και να ελέγχουν τα φαινόμενα (αρνητικά) του κόσμου, κατανικώντας τον χειρότερο εχθρό που είναι ο εγωπαθής εαυτός.
Ο Master Λεονταρής Ιωάννης κατέχει το 5ο Duan.
Α.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑΑ.Σ. ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ