Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 10:39

Το Τζούντο στην Ελλάδα

Το Τζούντο στην ΕλλάδαΣτην Ελλάδα το τζούντο εμφανίστηκε λίγο μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Συγκεκριμένα άρχισε να «καλλιεργείτε» το 1947, όταν ένας Άγγλος εκπαιδευτικός Σίντνεϊ Βάος άρχισε να διδάσει ένα μίγμα Τζουτζούτσου και Τζούντο. Μετά το θάνατό του (1950), το έργο του συνέχισε στον Πανελλήνιο Γυμναστική Σύλλογο (ΠΓΣ), ένας εκ των μαθητών του, ο Δημήτριος Δαμιανού, ο οποίος κατά πολλούς θεωρείται και ο «πατέρας» του Τζουτζούτσου και του Τζούντο στην Ελλάδα.

H οικογένεια της Πάλης χαιρετίζει την πρόταση του κ. ΑυγενάκηΔελτίο τύπου

Η ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, οι ενώσεις, τα σωματεία, οι προπονητές, οι αθλητές και οι φίλοι του αθλήματος χαιρετίζουν την πρόταση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να συμπεριλάβει τις αθλητικές ομοσπονδίες, τις ενώσεις, αλλά και τα σωματεία στα μέτρα ενίσχυσης για τους πληγέντες από τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση του Covid -19.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με την πρότασή του αυτή έδειξε ότι βρίσκεται κοντά και νιώθει την ανησυχία της καρδιάς του αθλητισμού που έχει πληγεί, μιας κι έχουν ανασταλεί όλες οι αθλητικές δράσεις.

Ενδεικτικές οδηγίες προς τα σωματεία της ΕΛΟΤ για την υποβολή αιτήσεων για τα 800 ευρώ και τους επαγγελματικούς χώρουςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Ενδεικτικές οδηγίες προς τα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για την υποβολή αιτήσεων για τα 800 ευρώ και τους επαγγελματικούς χώρους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την οριστική υποβολή των αιτήσεών σας, συμβουλευτείτε τον λογιστή του σωματείου σας

Ενδεικτικές οδηγίες:

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα των 800,00 ευρώ.

Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας ΠεριστερίουΤην Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Σ.Ε.Υ.Σ.Ε.Ε.Δ. στην Γλυφάδα
Την εκπαίδευση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος εκ μέρους του ΣΕΠΒΑΤΥ-Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, Εκπρόσωποι της ΕΠΑΥΠΣ - Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και πολλοί άλλοι.

Δήλωση του προέδρου της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Γιώργου Φουντουλάκη για την αναβολή των Παραολυμπιακών ΑγώνωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω, κατόπιν αποφάσεως της Διεθνους Ολυμπιακής Επιτροπης και της Διεθνούς Παραολυμλιακής Επιτροπης σε συνεργασια με την Οργανωτική Επιτροπής και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ότι αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 για το 2021.

Πιστεύω ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να στηρίξουμε την απόφαση της κυβέρνησης για παραμονή στο σπίτι και ιδιαίτερα καλώ όλους τους αθλητές σε όλη την Ελλάδα και τους γονείς τους, όπως προστατεύσουμε τους εαυτούς μας καθώς και τους οικείους μας, φίλους και συγγενείς. Καλώ όλους τους προέδρους των σωματείων να πειθαρχήσουν και να στηρίξουν τα μέτρα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού αυτό που προέχει είναι η ίδια μας η ζωή.

Δήλωση του αρχηγού αποστολής της ελληνικής ομάδας «Τόκιο 2020», Μιχάλη Φυσεντζίδη, για την αναβολή των Ολυμπιακών ΑγώνωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του αρχηγού αποστολής της ελληνικής ομάδας «Τόκιο 2020», Μιχάλη Φυσεντζίδη, για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αφουγκραζόμενη την αγωνία των αθλητών και αθλητριών ανά την υφήλιο, πήρε σήμερα τη σωστή και πάνω απ` όλα λογική απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Γνωρίζω από πρώτο χέρι, ως αρχηγός αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι η πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών μας, ανακουφίστηκε στο άκουσμα της σημερινής είδησης. Γιατί, έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών ήταν πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βαθιά μέσα τους γνώριζαν ότι ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της πανδημικής αλυσίδας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 10:27

Χρόνια Πολλά για την 25η Μαρτίου

kolokotronis2015

 Η απόφαση της Γ.Γ.Α. για την αθλητική οικογένεια της χώρας σχετικά με τον κορωνοϊόΣωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες συμπεριλήφθηκαν στα Μέτρα Στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αθλητική οικογένεια της χώρας, με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας 9311, 9312, 9313, 9319 και με τις υποκατηγορίες τους (εξαψήφιων και οκταψήφιων), συμπεριλήφθηκε στον «Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α.1053/2020, ΦΕΚ 949/Β/21-3-2020).

Σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για τη μέριμνα να συμπεριληφθούν και να αντιμετωπιστούν ισότιμα τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες εκείνες που δικαιούνται τα Μέτρα Στήριξης, τα οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέριμνα που ελήφθη, δεδομένου ότι η διακοπή οιασδήποτε αθλητικής, αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας επηρεάζει άμεσα, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, τους προπονητές, το προσωπικό των αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και το προσωπικό των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ).

Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες συμπεριλήφθηκαν στα Μέτρα Στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊούΣωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες συμπεριλήφθηκαν στα Μέτρα Στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού.

http://www.gga.gov.gr/…/deltia-tu…/2937-2020-03-23-13-36-13…

 Ηλεκτρονικό πρόγραμμα εκμάθησης για το αντιντόπινγκΦίλες και φίλοι του αθλήματος,

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μουάιτάι IFMA, καθώς και όλες οι εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη της παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.), πιστές στις αρχές τους για ισότητα και δικαιοσύνη στο άθλημα συνεχίζουν τις δράσεις τους για τη διασφάλιση του Fair Play στο Μουάιτάι.

Επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για την ένταξη σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών στα μέτρα στήριξηςΕπιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Με αυτήν αιτείται όπως συμπεριληφθούν και τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που σχεδιάζει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση.

Αναβολή της ετήσιας τακτικής ΓΣΛόγω των εκτάκτων μέτρων από το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19, την αποφυγή των συναθροίσεων σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αλλά και την εντολή της Γ.Γ.Α., η Ελληνική Ομοσπονία Τζούντο, με γνώμονα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει τα σωματεία-μέλη της ότι ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η προγραμματισθείσα για τις 24/3/2020 ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση.

Η τακτική Γ.Σ.  θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες της Δημόσιας Υγείας το επιτρέψουν.

 5ο Moscow Wushu Stars Δελτίο τύπου

Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Εθνική μας Ομάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα Open Πρωταθλήματα στην Ευρώπη αλλά και Παγκοσμίως. Το 5ο Moscow Wushu Stars το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως 29 Φεβρουαρίου 2020 στην Μόσχα, Ρωσία. Η Εθνική μας Ομάδα συμμετείχε με 29 άτομα στο σύνολο Τεχνικούς, Αθλητές και συνοδούς. Το Πρωτάθλημα είχε πάνω από 1000 αθλητές και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2000.
Η ομάδα μας είχε τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ινδία και συνολικά συμμετείχαν 10 Ρωσικές Ομάδες και ακόμη 19 χώρες μαζί με την δική μας.
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΓΚΦ κος Λάμπρος Σταμούλης.

Γρηγόρης Πολυχρονίδης νέος πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων ΠαραολυμπιονικώνΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής όπως προβλέπει το ισχύον καταστατικό του Σωματείου.

Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΚαράτεΜε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε, κατόπιν των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, ακυρώθηκε η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπακού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γουαδαλαχάρα το 2019 θα προσμετρηθούν στο ολυμπιακό ranking.

Σελίδα 1 από 211