Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 08:27

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο : Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στο ομαδικό σπάθης ανδρών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

213851790 10226302899860499 7476559002203289069 nΤο δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο, πανηγυρίζει η Ελλάδα! Έντεκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι, η ομάδα του Δημήτρη Κάζαγλη αποτελούμενη από τους Πάνο Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη και Γεράσιμο Πυλαρινό, βρέθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Βαρσοβία.

Η ελληνική ομάδα, στα προημιτελικά νίκησε 45-39 την Πολωνία, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά την ήττα από το Νο-1 του ταμπλό, την ομάδα της Ουκρανίας με 45-33. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, τα ελληνικά σπαθιά έκαμψαν την αντίσταση της Ιταλίας με 45-42 και κατέκτησαν την τρίτη θέση, που μπορεί να μην παίζει κανέναν ρόλο ενόψει Τόκιο 2020, ωστόσο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το Παρίσι 2024, οπότε και το ομαδικό της σπάθης θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Να θυμίσουμε ότι Τριανταφύλλου και Ντούνης θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι δύο οπλομάχοι μας, θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τη μεγάλη διοργάνωση συμμετέχοντας σε λίγα 24ωρα από σήμερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει επίσης στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Διαβάστηκε 240 φορές