Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 14:14

Μαθήματα Capoeira στη σχολή του Μανώλη Πλεξουσάκη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκίνησαν μαθήματα capoeira στη σχολή του Μανώλη Πλεξουσάκη με τον MESTRE ABELHA. Σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο βιογραφικό του.

MESTRE ABELHA
Γεννημένος στις 23/09/1967 στην πόλη Viana του Maranhão, ξεκίνησε την capoeira σε ηλικία 12 ετών.
Σε αυτή την ηλικία γνώρισε την capoeira στους δρόμους του São Luis,παίρνοντας μέρος σε rodas και επισκέπτοντας σχολές διαφορων Mestre.
Αργότερα, στην δεκαετία του 80 έχοντας την ανάγκη να γνώρισει βαθύτερα την τέχνη της capoeira, έψαξε και τελικά έμεινε με τον Μestre Madeira, στο São Luis.

capoeira1capoeira2


Το 1998 ο Mestre Abelha μετακομησε στο Salvador, όπου γνώρισε και φιλοξενηθηκε απο τον João Pereira dos Santos(γνωστό ως Mestre João Pequeno de Pastinha).
Με τον Mestre João pequeno de Pastinha, άρχισε να μαθαίνει την capoeira angola (την"μητερα" capoeira, η οποία δημιουργηθηκε απο τους σκλαβους) στο Forte Santo Antonio ( Centro Esportivo De Capoeira Angola- Salvador, Bahia).
Ένας βασικός στόχος του Mestre Abelha στην capoeira ήταν πάντα να βοήθησει παιδιά και εφηβους με προβληματικη συμπεριφορα προς την κοινωνία.
Σήμερα μετά απο 35 χρόνια στον χώρο της capoeira o Mestre διαθέτει μόνιμες σχολές με την επωνημια " cortiço do abelha '' στην Βραζιλία-São luis, Ιταλία-Τορίνο, Γαλλία- Perpignan, Αυστραλία-Golden Coast.

CAPOEIRA ANGOLA
H Capoeira Angola είναι η σωματική άμυνα που αναπτύχθηκε απο τους αφρικάνους σκλάβους στην αποιοκρατική περίοδο της Βραζιλίας, εξελίχθηκε και σήμερα είναι μια όμορφη καλλιτεχνική και πολιτιστική έκφραση, εξαπλωμένη σε όλο τον κόσμο. Στο παιχνίδι της capoeira angola οι δύο capoeiristas παίζουν μεταξύ τους, όχι όμως ο ένας εναντίον του άλλου.
Το παιχνίδι αυτό είναι ένας σωματικός διάλογος όπου ο ένας νικά όταν ο άλλος δεν έχει πως να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έχουν δοθεί. Η capoeira δεν είναι απλώς ένα άθλημα στο οποίο η μουσική είναι απαραίτητη αλλά και μία φιλοσοφία ζωής, τα θεμέλια της οποίας βασίζονται στον αγώνα για την ελεύθερια και την γνώση.
Προσωπική άμυνα, χορός, τέχνη, θρησκεία, θεραπεία, πολιτισμός, ψυχαγωγία, αυτοεκτίμηση, τελετουργικό, τρόπος ζωής είναι μερικοί απο τους διάφορους ορισμούς, ιδιότητες που αποδίδονται στην capoeira.
Η πρακτική αυτή του σώματος γίνετε ολοένα και πιο διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και στην διαδικασία αυτή μεταδίδει διάφορες αξίες για κάθε capoeirista.

Διαβάστηκε 1247 φορές