Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 06:44

Πάλη στην Άμμο: «Χρυσή» η Παπαβασιλείου, «χάλκινος» ο Νιάζι στην Κατερίνη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pali17722Τρία μετάλλια πανηγύρισε η Ελλάδα στην Παραλία Κατερίνης. Στην τέταρτη στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο η Αγόρω Παπαβασιλείου σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 70 κιλά ολοκληρώνοντας μία σπουδαία προσπάθεια με τέσσερις νίκες και μία ήττα.

Μάλιστα με το χρυσό μετάλλιο της Παπαβασιλείου η ελληνική ομάδα των γυναικών ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε και ο Ιμπίς Νιάζι στα +90 κιλά των ανδρών.

Η Αγόρω Παπαβασιλείου μετά την 6η θέση στην Ισπανία και την 5η στη Γαλλία, εκτοξεύτηκε στην κορυφή! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με νίκη απέναντι στη Σόνια Μαρίνα Περέιρα Μπράζιο, όμως στο δεύτερο γύρο έχασε από την Ουκρανή Ολένα Νικιτίνσκα. Με νίκη κόντρα στη Γαλλίδα Καρολίν Μαντλέν Κολέτ Μπαρμπέι πέρασε στον ημιτελικό, όπου νίκησε την Ουκρανή Γιούλια Κρεμέζνα Μάλικ. Έτσι, η Παπαβασιλείου βρέθηκε στον τελικό με αντίπαλο την Ουκρανή Ολένα Νικιτίνσκα. Παρά την ήττα της στον αγώνα του δεύτερου γύρου η Παπαβασιλείου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισε τη νίκη στον πιο κρίσιμο αγώνα. Έτσι, ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου έχοντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της.

Στην ίδια κατηγορία, στα 70 κιλά, η Θεοδώρα Τελιανίδου πλασαρίστηκε στην 8η θέση.

Στην κατηγορία των +70 κιλών, η Στεφανία Ζαχείλα βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός βάθρου. Μετά τα χάλκινα μετάλλια σε Τουρκία, Ισπανία και Γαλλία, η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχασε στον «μικρό» τελικό από την Ισπανίδα Ανζελίκ Καρόλ Γκονζάλες. Στην ίδια κατηγορία, στην 5η θέση βρέθηκε η Κατερίνα Πιτσιάβα και έκτη έμεινε η Λυγερή Αθανασία Βούλγαρη.

Στα 60 κιλά την 7η θέση πήρε η Κατερίνα Βεκρή, ενώ ακολούθησαν στην 9η θέση η Χριστίνα Στέλιου και στην 10η η Χριστίνα Καμενίτσα.

Συνολικά η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά των γυναικών. Η χώρα μας συγκέντρωσε 45 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία με 65 και το ασημένιο η Ρουμανία με 52.

«Χάλκινος» ο Ιμπίς Νιάζι

Στους άνδρες το χάλκινο μετάλλιο στα +90 κιλά κατάκτησε ο Ιμπίς Νιάζι. Αρχικά επικράτησε του Απόστολου Παναγιώτη Τσιόβολου στον ελληνικό «εμφύλιο» και στη συνέχεια έχασε από τον Ρουμάνο Βασίλ Βλαντ Κάρας. Με νέα νίκη, αυτή τη φορά επί του Αχιλλέα Χρυσίδη, πέρασε στα ημιτελικά, όπου γνώρισε την ήττα από τον Γεωργιανό Μαμούκα Κορτζάια. Στον «μικρό» τελικό βρήκε απέναντί του εκ νέου τον Ρουμάνο Κάρας και κατάφερε να τον κερδίσει για να κατακτήσει το μετάλλιο.

Στην ίδια κατηγορία ο Απόστολος Παναγιώτης Τσιόβολος κατετάγη πέμπτος, ενώ έβδομος έμεινε ο Αχιλλέας Χρυσίδης και όγδοος ο Ραφαήλ Γκίρνης.

Στα 90 κιλά την 5η θέση πήρε ο Χρήστος Σαμαρτζίδης, ενώ ανάλογο πλασάρισμα στα 80 κιλά είχε και ο Χρήστος Χριστοφορίδης. Έβδομος ήταν ο Χρήστος Κουτσουρίδης, ενώ τη δέκατη θέση πήρε ο Γιώργος Κοτανίδης.

Ο Πέτρος Γεροντίδης κατετάγη 6ος στα 70 κιλά.

Η Ελλάδα στη βαθμολογία των χωρών έχασε για 6 βαθμούς το βάθρο και τελικά έμεινε τέταρτη με 34 βαθμούς. Πρώτη ήταν η Γεωργία με 75 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ρουμανία με 44 και η Ουγγαρία με 44.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ

Διαβάστηκε 209 φορές