Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 15:45

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥΣτις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών στο Εκπαιδευτικό προγράμματα κατάρτισης, με θέμα, ''Σχολείο εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου: Επιβίωση - Έρευνα – Διάσωση (ΣΕΥΣΕΕΔ)'’
Ήταν μια Συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Με την Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και την Συμβολή της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας.
Η θεωρητική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 10.11.2018 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου και η πρακτική στις 11.11.2018 στην έδρα της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας μεταξύ 3ης και 4ης παραλίας Γλυφάδας.
Εκεί η Ακαδημία μας για άλλη μια φορά πρόσφερε εθελοντικά τις γνώσεις της στην αυτοάμυνα, με εισηγητή τον κ. Απατζή Θεόδωρο, εκπρόσωπο Ελλάδας του συστήματος koei-kan karate do και Εκπαιδευτή της ΕΛ.ΑΣ., με την βοήθεια των μελών της ακαδημίας.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση της επάρκειας και της πληρότητας της ύλης μαθημάτων από το θεσμοθετημένο "Εργαστήριο Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων" το οποίο δυνάμει του ΦΕΚ 836/τ.Β' μετεξελίχθηκε σε "Εργαστήριο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων σε έλλειψη και περίσσεια" του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ ΑΜΘ.
Η Ακαδημία μας νιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που πρόσφερε τις γνώσεις της σε μια τόσο μεγάλη Εκπαίδευση όπου συμμετείχαν αρκετές ομάδες υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου.
Εθελοντικές ομάδες και ιδιωτικοί φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του ΣΕΥΣΕΕΔ:

1.Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ΕΟΔΑ
2.Ομάδα διάσωσης Εύβοιας SAR 31
3.Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών Χαλκίδας
4. Δασοπροστασία Παπάγου-Χολαργού
5. Πανελλήνια σχολή ναυαγοσωστικής ΕΣΕΝ/ΠΑΣΧΝΑ
6. Ακαδημία πολεμικών τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας
Περιστερίου
7. Ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών
8. Τομέας υγείας ΙΕΚ Όμηρος Πειραιά
9. Σύνδεσμος Ελλήνων βατραχανθρώπων
10. Mediterranean dive center

 

Διαβάστηκε 762 φορές