Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 17:58

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - Συνάντηση πολιτισμών ‘’MISATO''

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΔελτίο τύπου
Μεγάλη συνάντηση πολιτισμών, ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣ πραγματοποιήθηκε στο θέατρο πολιτών στο Περιστέρι στις 24 Νοεμβρίου 2019. Δύο λαοί, διαφορετικές κουλτούρες. Το περιστέρι υποδέχτηκε το Μισάτο . Ένα θέατρο πολιτών γεμάτο αισθήσεις, χαρές, δραστηριότητες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, η πόλη Μισάτο που θα φιλοξενήσει την Ελληνική Αποστολή εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για ενδυνάμωση των δεσμών της με το Δήμο Περιστερίου, με σκοπό την συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.


Ανάμεσα στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν και η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου, η οποία συμμετείχε με επίδειξη Kobudo των μικρών και μεγάλων αθλητών της, ύστερα από πρόσκληση του κ.Καπνιάζη Γεώργιου.
Κεφαλή και στήριγμα της Ακαδημίας είναι ο κ. Απατζής Θεόδωρος εκπρόσωπος της Ελλάδας του συστήματος Koei-kan karate do και κάτοχος μαύρης ζώνης 6ο Dan, ο οποίος με το βλέμμα του στραμμένο στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και υπηρετώντας και σπουδάζοντας πάνω από τριάντα χρόνια αυτό που πρεσβεύει η Ιαπωνία, ήρθε μαζί με τους βοηθούς του και τους μικρούς και μεγάλους αθλητές του συλλόγου να χαιρετίσουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την υπέροχη εκδήλωση.
Οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών και αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σαν να είχαν καταλάβει ακριβώς περί τίνος πρόκειται ενώ στην ουσία δεν είχαν ιδέα.
Γίναμε ένα για το κοινό αγαθό και μεγάλο στόχο. Την φιλία με την χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Ομάδα της Ελλάδας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ευχαριστούμε την Δημαρχία, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους. Ευχαριστούμε τους άλλους συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς με τους οποίους γίναμε για λίγο ένα.
Μπράβο στους διοργανωτές. Μπράβο στον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, γι’ αυτό τον πάρα πολύ υψηλό στόχο που έχει βάλει ο οποίος φαίνεται μακρινός και ανυπέρβλητος. Μαζί με όλους εμάς όμως μάλλον είναι πιο εύκολο. Μπράβο στο ΔΣ του Δήμου Περιστερίου. Μπράβο και ευχαριστώ στον ακούραστο και άριστο Καπνιάζη Γιώργο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, η Μεταφράστρια - Διερμηνέας Ιαπωνικής Γλώσσας Αναστασία Κατσαντώνη και ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Γιώργος Καπνιάζης.

 

Διαβάστηκε 663 φορές