Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 15:15

Διοργάνωση 1ου τεχνικού σεμιναρίου του Β’ κύκλου του κλάδου άθλησης Koryu BUJUTSU της Ελλην. Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ju Jitsu

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

seminar Sept.2023 image.01 Small

Δελτίο τύπου

Το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του GEOBUKAN DOJO στην Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε το 1ο τεχνικό σεμινάριο του Β’ Κύκλου εκπαίδευσης του κλάδου άθλησης «Koryu BUJUTSU» της Ελλην. Φίλαθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ju Jitsu (ΕΦΕΟΖΖ).

Το συγκεκριμένο σεμινάριο σηματοδοτεί την έναρξη του Β’ κύκλου εκπαιδεύσεων ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου που ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα έτος βάζοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη του κλάδου και των παραδοσιακών Ιαπωνικών BUDO τα οποία εκπροσωπεί.

Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (εκπαιδευτές, δασκάλους, προπονητές, βοηθούς) αλλά και ενεργούς αθλητές όλων των κατηγοριών και ηλικιών από κάθε σύστημα πολεμικής τέχνης-μαχητικού αθλήματος.

 Τα αντικείμενα που διδάσκονται αφορούν στην προβλεπόμενη ύλη των δύο κεντρικών συστημάτων του Κλάδου (Yanagi-Ryu JUJUTSU και Daitō-Ryu AIKI-JUJUTSU) ενώ η τάξη του παιδικού τμήματος η οποία λειτούργησε παράλληλα με το τμήμα ενηλίκων είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στο αγωνιστικό nunchaku για την συμμετοχή στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο θα λάβει χώρα πολύ σύντομα.

 Εισηγητές ήταν οι Ζαντιώτης Γεώργιος (Renshi/ 6 dan) για την εκπαίδευση στο JUJUTSU, Καρυπίδης Κων/νος (Renshi/ 6 dan) για την εκπαίδευση στο Aiki-Jujutsu επικεφαλής και οι δύο των αντίστοιχων κλάδων της Ελληνικής Διεύθυνσης της Dai Nippon Butoku Kai.

Στα αντικείμενα του αγωνιστικού nunchaku υπεύθυνοι εκπαιδευτές ήταν οι Καπέκας Νίκος (3 dan kobudo) και Μπαμπαλού Κατερίνα (3 dan Aikijujutsu/ 2 dan Kobudo) διαπιστευμένοι από την Dai Nippon Butoku Kai.

 (για την Επιτροπή Δκσης)

Γραμματεία Κλάδου

 

Διαβάστηκε 92 φορές