Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 10:50

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε (WKF) γιορτάζει την 50η επέτειο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

WKF 101020Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε γιορτάζει την 50ή επέτειό της. Το διεθνές διοικητικό σώμα του Karate δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια και για να σηματοδοτήσει το σημαντικό ορόσημο, το WKF λανσάρει ένα αναμνηστικό λογότυπο καθώς και πολλές ψηφιακές πρωτοβουλίες. Εκατομμύρια οπαδοί του Καράτε σε όλο τον κόσμο καλούνται να γιορτάσουν την ορόσημο. Το WKF ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 1970, στην πρώτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο (Ιαπωνία) πριν από τα εναρκτήρια Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καράτε.

Τώρα, 50 χρόνια αργότερα, το διεθνές διοικητικό σώμα του Karate έχει γίνει ένας παγκόσμιος, ενοποιημένος και σύγχρονος οργανισμός, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ασκούμενους σε όλο τον κόσμο, 200 μέλη της εθνικής ομοσπονδίας και έτοιμοι να κάνουν το Ολυμπιακό ντεμπούτο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο εορτασμός της επετείου σηματοδοτείται από την αποκάλυψη ενός αναμνηστικού λογότυπου. Το WKF παρουσιάζει το νέο λογότυπο "50ης επετείου" για να σηματοδοτήσει την ευκαιρία πέντε δεκαετιών συνεχούς επιτυχίας. Το νέο έμβλημα θα διαμορφώσει την επωνυμία του οργανισμού τους επόμενους μήνες.

Εκτός από το αναμνηστικό λογότυπο, και ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο του WKF Antonio Espinós που θα δημοσιευθεί στις 10 Οκτωβρίου, το WKF ετοίμασε αρκετές ψηφιακές πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Δυστυχώς, λόγω της τρέχουσας κατάστασης, δεν είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε την 50ή επέτειό μας, όπως αξίζει μια αξέχαστη στιγμή και όπως είχαμε προγραμματίσει πριν από την πανδημία. Σκοπεύαμε να γιορτάσουμε την ιστορική περίσταση φέτος στο Nippon Budokan από το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1970 και το ολυμπιακό ντεμπούτο του αθλήματος μας μοιράζεται τον ίδιο χώρο. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έως το 2021 και οι συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού έχουν αλλάξει τα σχέδιά μας για να τιμήσουμε τα λαμπρά 50 χρόνια της ιστορίας μας », δήλωσε ο Πρόεδρος του WKF Antonio Espinós.

«Η 50ή επέτειος είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που, με την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά τους, συνέβαλαν στα επιτεύγματά μας, όλους εκείνους που δεν είναι πλέον μαζί μας, και όλους εκείνους που συνεχίζουν μαζί μας συμβάλλοντας στην πρόοδο και την ανάπτυξη των άθλημα », πρόσθεσε ο επικεφαλής του διεθνούς διοικητικού οργάνου του Καράτε.

Διαβάστηκε 28 φορές