Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 09:45

Συλλογή μεταλλίων στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ στο POREC της Κροατίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

karate23521Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελληνική Αποστολή στο 56ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών-Γυναικών.  Η Εθνική μας κατέκτησε πέντε συνολικά μετάλλια και βρέθηκε στην 4η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Ανάλογη επιτυχία είχε να συμβεί από το 2010 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αθήνα. Οι αθλητές μας υπερέβαλαν εαυτούς, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αγώνες στη χώρα μας για πάνω από ένα χρόνο και τα σωματεία είναι κλειστά για πάνω από έξι μήνες λόγω της πανδημίας Covid_19.
Ο Διονύσης Ξένος κατέκτησε τη 1η θέση (kumite-67kg) και το χρυσό μετάλλιο.
Η Βίκυ Πανετσίδου κατέκτησε τη 2η θέση (kumite-68kg) και το ασημένιο μετάλλιο.
Η Έλενα Χατζηλιάδου κατέκτησε τη 3η θέση (kumite+68kg) και το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε τη 3η θέση (kumite+84kg) και το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Στέφανος Ξένος κατέκτησε τη 3η θέση (kumite-60kg) και το χάλκινο μετάλλιο.


Η Τζωρτζίνα Ξένου στα kata και η Μαρία Στόλη στο kumite-61kg κατέκτησαν την 9η θέση. Αξιόλογες ήταν και οι προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητών της Εθνικής Ομάδας που δυστυχώς δεν κατάφεραν να διακριθούν.
Στο ομαδικό kumite ανδρών η ομάδα μας έφτασε στην τελική οκτάδα και στο ομαδικό kumite γυναικών η ομάδα μας έφτασε στην τελική δεκαεξάδα.
Η αποστολή αποτελείται από τις αθλήτριες : Γεωργία Ξένου, Αλεξάνδρα Παππά, Μαρία Στόλη, Βίκυ Πανετσίδου, Έλενα Χατζηλιάδου, Κέλυ Κυδωνάκη και τους αθλητές Παναγιώτη Καψάλη, Στέφανο Ξένο, Διονύση Ξένο, Κλέαρχο Λίτο, Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη, Γιώργο Τζάνο, Θανάση Νικόπουλο και Θανάση Κουκουριτάκη.
Αρχηγός αποστολής είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κώστας Παπαδόπουλος και την συνοδεύουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ιωάννης Κανέλλης με βοηθούς τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Δημήτρη Τριανταφύλλη και τον Μάξιμο Χατζηλιάδη, ο φυσικοθεραπευτής Ηλίας Μουταφτσής και ο διεθνής διαιτητής Παναγιώτης Γκορέζης.
Οι αθλητές μας θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο προ ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι στις 11-13 Ιουνίου.
Η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα την Δευτέρα 24/05/2021 από το Βελιγράδι στις 15:20 με την πτήση JU 512.

Πηγή:Elok Karate

Διαβάστηκε 299 φορές