Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 13:12

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

POK copy

Κατατέθηκαν σήμερα στον υφυπουργό αθλητισμού και μετά από ώρες τηλεδιάσκεψης και τηλεφωνημάτων από τις ομοσπονδίες πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων οι προτάσεις για την στήριξη των αθλητών και των σωματείων μας, μαζί με τις λίστες όλων των μελών μας, με πλήρη αναφορά σε όλα τα επίπεδα. Ευελπιστούμε στην ουσιαστική και άμεση ανταπόκριση της Γ.Γ.Α. στα τόσο σοβαρά και απροσπέραστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αθλητές και οι αθλητικοί μας σύλλογοι.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Κ. θα συνεχίσει την έμπρακτη αυτή προσπάθεια και σε πολλά άλλα επίπεδα προσπαθώντας για το συντομότερο και καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπέρ όλων των σωματείων μας, αποφεύγοντας όμως υποσχετικές και δημοσχετίστικες ανακοινώσεις εάν δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα, σεβόμενο πάντα την νοημοσύνη των προπονητών και των μελών μας. Τα προτεινόμενα μέτρα στήριξης των σωματείων επικεντρώνονται σε:

• ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ

1. Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε αθλητές και προπονητές των εθνικών ομάδων.
2. Δωρεάν διαγνωστικά τεστ στους εμπλεκόμενους σε επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα, διαιτητές, προσωπικό αγώνων (γραμματείς, κριτές, κλπ.), όταν αυτά επιτραπούν να διοργανωθούν.
3. Σεμινάρια-Ενημέρωση Σωματείων και Ομοσπονδιών για τη λήψη μέτρων προφύλαξης. Διοργανωτής θα είναι η οικεία ομοσπονδία με την συμμετοχή ειδικού επιστήμονα από την επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ
4. Στους προπονητικούς και αγωνιστικούς χώρους να συμμετέχουν μόνο οι αθλητές, οι διαπιστευμένοι προπονητές και λοιποί διαπιστευμένοι παράγοντες των αγώνων. Όσον αφορά τους γονείς και συνοδούς θα ακολουθηθούν τα μέτρα που θα αποφασίσει η πολιτεία και οι αθλητές θα παρευρίσκονται στον χώρο υπό την επιτήρηση του υπευθύνου συνοδού κάθε συλλόγου και μόνον αυτού.

• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

1. «Ένταξη των συλλόγων με ειδική αθλητική αναγνώριση (ΕΑΑ) στην ρύθμιση για επιδότηση ενοικίου που θα γίνει για διάφορους φορείς από την πολιτεία»
2. Υπαγωγή όλων των συλλόγων στα μέτρα στήριξης που θα αποφασισθούν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης.
3. Να υπαχθούν οι προπονητές των συλλόγων με σύμβαση εργασίας στην επιδότηση του μέρους του μισθού τους για όσο χρόνο διαρκεί η σχετική κρατική ρύθμιση απαγόρευσης λειτουργίας των συλλόγων αθλημάτων εσωτερικού χώρου-επαφής.
4. Πάγωμα όλων των οφειλών των σωματείων, σε ΔΕΚΟ και άλλους φορείς δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2020. Η ρύθμιση όλων των ανωτέρω οφειλών να αρχίσει από το 2021 με την υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς αποπληρωμής τους με δόσεις ανάλογα με την πολιτική του κάθε ΔΕΚΟ η άλλου φορέα τoυ δημοσίου.
5. Απευθείας επιχορήγηση από την ΓΓΑ των σωματείων που έχουν ΕΑΑ για την κάλυψη των εκτάκτων εξόδων επαναλειτουργίας τους από τις αυξημένες προϋποθέσεις-απαιτήσεις που προκύπτουν από τα πρωτόκολλα επανεκκίνησης που θα εκδοθούν.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους ή ομοσπονδία παραμένει ανοιχτή για το οτιδήποτε χρειαστεί. Θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για όλα και μέσω e-mail.
Ευχαριστώ πολύ.

Αναδημοσίευση απο την προσωπική σελίδα του Προέδρου της ΠΟΚ κ. Μιχάλη Τριανταφύλλου

Διαβάστηκε 192 φορές