Την τιμή και χαρά να φορέσουν γάντια με αδελφικά σωματεία διακεκριμένων και αξιόλογων προπονητών είχαν οι Μονομάχοι Κομοτηνής. Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο εμπειρίες, διδάγματα και επιβράβευσης για τους εφήβους αθλητές του συλλόγου Μπετζο Μεχμέτ, Μέμο Μεχμέτ και Χουσε Χουσεμ αρχηγός αποστολής και υπεύθυνος εκπαιδευτής του συλλογου Τσάκαλος Ιωσήφ προπονητής Γ.Γ.Α.
Οι επιδόσεις των αθλητών δεν ικανοποιούν μόνο το σύλλογο αλλά δικαιώνουν την επιλογή των γονιών για τα παιδιά τους να ξεκινήσουν την ενασχόληση με τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες.
Η αγωνιστική προθυμία των εφήβων αθλητών ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αγώνων πάνω από όλα είναι νίκη της νεολαίας έναντι του μπουλινγκ των εξαρτήσεων και καταχρήσεων .
Ιωσήφ Τσάκαλος