Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 20:49

5η θέση η Βίκυ Κοσμίδου στους Μεσογειακούς αγώνες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ενα μετάλλιο και τρεις(3) Πέμπτες θέσεις ολοκλήρωσε την παρουσία της η εθνική ομάδα ΚΑΡΑΤΕ στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Μερσίνη της Τουρκίας στις 28-29 Ιουνίου. Την 2η θέση και Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής Τζανος Γιώργος στα -84 κιλά ανδρών. Την 5η θέση κατέκτησε η Βολιώτισσα Πρωταθλήτρια Βίκυ Κοσμίδου χάνοντας στον μικρό τελικό της κατηγορίας της στα -50 κιλά γυναικών, το χάλκινο μετάλλιο μετά από ένα δύσκολο αγώνα με την παγκόσμια Πρωταθλήτρια από την Γαλλία.

Μαζί με την Βικυ τις 5ες θέσεις κατέκτησαν και ο αθλητής Τριανταφύλλης Δημήτρης καθώς και η αθλήτρια Πανετσίδου Βίκυ. Πολύ καλή η εμφάνιση του Γιδάκου Νικόλαου και Χατζηλιάδου Έλενα χωρίς όμως να καταφέρουν κάποια διάκριση. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ,της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ KYYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ Βόλου συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Μεσογειακούς αγώνες, με το εθνικό συγκρότημα.

Οι χώρες που συμμετείχαν ανήλθαν στις 24 και θεωρούνται οι πιο δυνατές στο άθλημα στη παγκόσμια Ομοσπονδία ΚΑΡΑΤΕ, στις τρεις ηπείρους. Η Πρωταθλήτρια του Βόλου παρά την ελλιπή προετοιμασία λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων προσπάθησε και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό με στόχο να χαρίσει ένα μετάλλιο στην χώρα και στην πόλη μας, αλλά δεν τα κατάφερε, κατακτώντας όμως μία σημαντική Θέση, σε μια διοργάνωση, η οποία οργανώνεται από την διεθνή ολυμπιακή επιτροπή .Αξίζει να σημειωθεί οτι το ΚΑΡΑΤΕ, παρότι δεν είναι στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγωνων, συμμετέχει σε όλους τούς Μεσογειακούς αγώνες, από την αρχή της διοργάνωση τους, ως ενα Άθλημα δημοφιλές και διαδεδομένο σε όλες τις χώρες του κόσμου.Την εθνική ομάδα συνόδευσαν ο εθνικός προπονητής Γκουβούσης Κωνσταντίνος ο οποίος ανέλαβε και το κωουτσαρισμα των αθλητών καθώς και ο διεθνής διαιτητής Κανέλλης Ιωάννης.

Διαβάστηκε 1271 φορές