Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 15:44

1 Χρυσό, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα μετάλλια για την Εθνική Μουάιτάι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

MUAITHAILOGOΜε 11 αθλητές, 2 συνοδούς και 1 διεθνή διαιτητή, συμμετείχε η Εθνική Ομάδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων/Ενηλίκων 2021 της, αναγνωρισμένης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.), Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, I.F.M.A., της οποίας η Ομοσπονδία μας είναι μέλος, στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Οι αγώνες διεξήχθησαν από τις 5 έως και τις 11 Δεκεμβρίου, με τελικό απολογισμό 1 Χρυσό, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα μετάλλια για την Εθνική μας:

Χρυσό μετάλλιο για τη Σγούρου Γεωργία, στα -63,5kg Νέων, η οποία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου αλλά και το πρώτο επίσημο Χρυσό μετάλλιο από Ελληνίδα αθλήτρια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι.
Αργυρό μετάλλιο για τον Αλεξίου Δημήτριο-Αλέξανδρο στα -60kg Εφήβων.
Αργυρό μετάλλιο και για την Κολλιοπούλου Μικαέλλα, στα -75kg Γυναικών.
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τσαούση Ουρανία-Αριέττα στα -71kg Γυναικών.
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χατζηιωαννίδου Βιολέτα στα -45kg Νέων.
Ο Μουστάκης Γεώργιος, ενώ προκρίθηκε στον 1ο γύρο των προημιτελικών των -67kg Ανδρών επικρατώντας με σταμάτημα από τον διαιτητή, δεν κατάφερε να επικρατήσει του Λευκορώσου Dmitri Varats, στον 2ο γύρο των προημιτελικών.
Ο Μπακιρτζής Κυριάκος κατετάγη 9ος στα -91kg Ανδρών.
Ο Μπάμης Παύλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον προημιτελικό των -71kg Ανδρών τον επί πολλά χρόνια, παγκόσμιο πρωταθλητή, Λευκορώσο, Andrei Kulebin και, ενώ αγωνίστηκε με ψυχή και τεχνική υψηλού επιπέδου, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, σε μια αναμέτρηση, η οποία, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να είναι τελικός της κατηγορίας.
Ο Ντόζες Βασίλειος κατετάγη 9ος στα -57kg Νέων.
Η Παπαχρυσάνθου Κορίνα κατετάγη 9η στα -60kg Γυναικών.
Η Χατζάκη Αλεξάνδρα κατετάγη 5η στα -54kg Νέων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι, συγχαίρει όλη την Εθνική αποστολή για την εξαιρετική πορεία της σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 χωρών, αθλητές παγκόσμιας κλάσης και συναρπασττικές αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου.

Πηγή: ΠΟΜ

Διαβάστηκε 127 φορές