Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 06:39

Παρουσίαση "ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ" στα σχολεία του Αγρινίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pagr1 SmallΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Αναγνωρισμένος Προπονητής Παγκρατίου Αθλήματος από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού, και Προπονητής του "Αθλητικού Συλλόγου Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών Αιτωλοακαρνανίας" Καψάλης Απόστολος, μετά από απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ και αρκετά χρόνια, να γίνονται παρουσιάσεις του Παγκρατίου στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά από Έγκριση της Ε.Ο.Π.Α. (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) προς το άτομό του ως Αναγνωρισμένο, Εγκεκριμένο & Αδειοδοτημένο Προπονητή, παρουσίασε συνοπτικά την Ιστορία του Αρχαίου Ελληνικού Παγκρατίου Αθλήματος μαζί με κάποια άλλα σχετιζόμενα με αυτό στοιχεία, με υλικό όπως έχει φτιαχτεί ειδικά για Σχολεία από την Ε.Ο.Π.Α. σε μορφή POWER POINT σε ένα Λύκειο, σε ένα Γυμνάσιο και σε ένα δημοτικό του Αγρινίου και έρχεται η συνέχεια και για άλλα Σχολεία της πόλης.

 

 pagr2 Small

Οι εντυπώσεις ήταν Άριστες, μιας και όλοι οι μαθητές των σχολείων όχι μόνο σεβάστηκαν το ότι άκουσαν τέτοια πράγματα για τους Αρχαίους Ημών Προγόνους μας, αλλά στην κυριολεξία κρεμόταν στο άκουσμά τους μέχρι το τέλος των Παρουσιάσεων.

 pagr3 Small

Τέτοιες κινήσεις που εξυψώνουν το Ελληνικό Πνεύμα και έχουν σχέση με τους Προγόνους μας και γενικότερα με τα Ιστορικά δρώμενα των Ελλήνων, πρέπει να γίνονται πιο συχνά και να μην μένουν μόνο στα λόγια, αλλά να γίνονται και πράξεις, ειδικά σε τέτοιες εποχές που διανύουμε.

 pagr4 Small

Επίσης, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο συντονισμένες κινήσεις από την Πολιτεία, ώστε να εξυψωθεί το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα σε όλο του το Μεγαλείο, και πιο συγκεκριμένα το Αρχαίο Ελληνικό Παγκράτιο που αποδεδειγμένα από όλους σε όλο τον κόσμο, είναι η Αρχαιότερη πιο Ολοκληρωμένη Πολεμική Τέχνη στον Κόσμο, και γιατί όχι να ενταχθεί και στα σχολεία όπως έχουν οι Ιάπωνες το Καράτε, οι Κινέζοι το Κουνγκ Φου κλπ, κλπ, κλπ..

 pagr5 Small

Για περισσότερες πληροφορίες για το Αρχαίο-Ελληνικό Παγκράτιο Άθλημα και για τον “Αθλητικό Σύλλογο Φιλοσοφικών Πολεμικών Τεχνών Αιτωλοακαρνανίας", απευθυνθείτε στον Καψάλη Απόστολο στα τηλέφωνα: 2641027410 & 6946381766

facebook: Apostolos Kapsalis

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pagratio6 Small

Διαβάστηκε 166 φορές