Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 15:59

Φαίδρα Καλτέκη για τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό: «Σκέφτομαι μόνο την τακτική του κάθε αγώνα και προσπαθώ να είμαι προσηλωμένη στην επίτευξη του στόχου»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Faidra Kalteki Small

Με μια βαλίτσα στο χέρι πέρασε την τελευταία τριετία η Φαίδρα Καλτέκη. Παρά την κούραση αλλά και κάποιους τραυματισμούς, απέδειξε ότι σε Παγκόσμιο επίπεδο είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας των -57 κιλών. Και πλέον καλείται να το αποδείξει και στον τερματικό σταθμό των προολυμπιακών τουρνουά, ο οποίος θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Δύο αθλητές και δύο αθλήτριες από κάθε Ολυμπιακή κατηγορία, θα φύγουν με τα εισιτήρια της πρόκρισης από το European Qualification Tournament for Paris 2024 Olympic Games, τη διοργάνωση με την οποία πέφτει η αυλαία μιας διαδρομής σχεδόν τριών ετών!
Το κίνητρο μεγάλο, όπως μεγάλη και η αγωνία για η Φαίδρα Καλτέκη, η οποία μας εκμυστηρεύτηκε πως «πλέον σκέφτομαι μόνο την τακτική του κάθε αγώνα και προσπαθώ να είμαι προσηλωμένη στην επίτευξη του στόχου που είναι η πρόκριση».
Για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, το πλεονέκτημα της θέσης που κατέχει στην Ολυμπιακή κατάταξη (βάσει της οποίας θα γίνει και η κλήρωση) δεν είναι αρκετό δεδομένου ότι «θα συμμετέχει και η Ρωσία, η οποία δύο χρόνια ήταν εκτός αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, την ίδια στιγμή που διαθέτουν ένα πολύ δυνατό βιογραφικό, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Παρ` όλα αυτά, είμαι της άποψης ότι όλα είναι θέμα ημέρας. Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η κάθε αθλήτρια. Εύχομαι να είμαι στην καλύτερη δυνατή, όπως στα δύο τελευταία πρωταθλήματα και όλα να πάνε κατ` ευχήν. Έχω ονειρευτεί το Παρίσι. Θέλω να είμαι εκεί. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί. Είμαι συγκεντρωμένη στο στόχο μου».
Σχετικά με τις δυσκολίες της προολυμπιακής διαδρομής, η Φαίδρα Καλτέκη δεν έκρυψε πως «ήταν παρά πολύ δύσκολη καθώς έπρεπε να συμμετέχω σε πολλούς αγώνες. Ήμουν στην κυριολεξία με μια βαλίτσα στο χέρι, την ίδια στιγμή που παράλληλα έπρεπε να παρακολουθώ και τα μαθήματα στη σχολή μου. Μέσα σε όλα αυτά είχε και έναν τραυματισμό στο γόνατο που έπρεπε να ξεπεράσω το συντομότερο δυνατό για να επιστρέψω στις αγωνιστικές δραστηριότητες. Ο χρόνος με πίεζε, γιατί κάθε μέρα που έμενα εκτός, με έβγαζε εκτός στόχων. Εκτός προκρίσεων και εκτός των μεγάλων διοργανώσεων. Όλα, παρά την πίεση και το άγχος, στο τέλος όλα πήγαν καλά. Και πλέον στη Σόφια θα διεκδικήσω ότι μου αναλογεί. Νιώθω πως το Παρίσι είναι κοντά».
Η διαδρομή μεγάλη, όμως «όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου για να σε βοηθούν, τα πάντα είναι πιο εύκολα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και στον προπονητή μου. Στην ΕΛΟΤ. Και φυσικά σε όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ. Το άθλημα είναι ατομικό και ο καθένας αγωνίζεται για τον εαυτό του, όμως χωρίς τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, όλα θα ήταν πιο δύσκολα».
Σύντομο βιογραφικό
Η Φαίδρα Καλτέκη γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2022 και έχει καταγωγή από την Λάρισα. Ανήκει στον Αίαντα Αγίου Δημητρίου. Προπονητής της είναι ο Θοδωρής Ζηνέλης, ο οποίος είναι και προπονητής της προολυμπιακής ομάδας. Κατέχει το Νο-12 της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -57 κιλών αλλά και την 18η στην Ολυμπιακή. Το 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων (Βουκουρέστι), ενώ στον τελευταίο προολυμπιακό κύκλο, κατέκτησε συνολικά 16 μετάλλια, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά. Το 2023, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες κατέλαβε την 5η θέση, όπως και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022, ενώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι στο Μπακού, πήρε την 9η θέση.
Οι διακρίσεις της Καλτέκη στον τελευταίο προολυμπιακό κύκλο όπως αναφέρονται στην Παγκόσμια κατάταξη:
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: 2023 Albanian Open G-1, Polish Open 2023 G-1, 2022 Multi European Games G-2, 7th Sofia Open 2020 G-1
ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: (Kyorugi) 11th Turkish Open 2024 G-1, 2024 Austrian Open G-1, 2021 Beirut Open Taekwondo Tournament G-2
ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: (Kyorugi) 10th Turkish Open 2023 G-2, Austrian Open 2023 G-1, Sweden Open 2022 G-2, Spanish Open 2022 G-2, Belgian Open 2022 G-2, (Seniors) Montenegro Podgorica Open 2021 G-1
5Η ΘΕΣΗ: European Games Krakow-Malopolska 2023 G-4, Belgian Open 2023 G-2, (Kyorugi) Bulgaria Open 2023 G-2, (Kyorugi) WT President's Cup - Europe 2023 G-2, 2022 European Senior Championships G-4, 9th Turkish Open 2022 G-2, (Seniors) 48th Dutch Open Taekwondo Championships G-1, 2021 Albania Open G-1, (Seniors) 6th WT President's Cup Europe G-1, Tallin Open 2021 G-1
9Η ΘΕΣΗ: Manchester 2023 World Taekwondo Grand-Prix Final G-10, Baku 2023 World Taekwondo Championships G-14, Manchester 2022 World Taekwondo Grand-Prix G-6, (Seniors) 7th WT President's Cup Europe G-2, Riyadh 2021 World Taekwondo Women's Open Championships G-4

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Διαβάστηκε 142 φορές