Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 09:26

Αναγνώριση του TaiJiQuan ως μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

PIERAKOS191220Δελτίο τύπου

Στις 17 Δεκεμβρίου 2020 έγινε η 15η συνεδρίαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για τη Διαφύλαξη της Παγκόσμιας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ένα από τα θέματα ήταν το αίτημα της Κίνας να χαρακτηριστεί ουσιαστικά ως περιουσιακό στοιχείο της παγκόσμιας κληρονομιάς το Taijiquan (Tai Chi Chuan). Το αίτημα έγινε δεκτό μετά από την παρουσίαση του φακέλου και τις ενέργειες που έχει προτείνει η Κίνα να ακολουθηθούν.


PIERAKOS1912201Αυτό περιλαμβάνει την 5ετία 2021 - 2025 που έχει οριστεί από την Κίνα ως Πλάνο για τη Διασφάλιση του Taijiquan και περιλαμβάνει ενέργειες από τους εκπροσώπους των αναγνωρισμένων Στυλ του Ταϊ Τσι για τη διαφύλαξη και τη σωστή διάδοση στον κόσμο.

Πριν μερικές ημέρες ανέβασα το βίντεο που είχε δημιουργηθεί από την υποψηφιότητα της Κίνας διάρκειας 9,5 λεπτών που μπορείτε να το δείτε.

PIERAKOS1912202

Είναι μια χαρμόσυνη ημέρα για όλους τους ασκούμενους στο Ταϊ Τσι!
Εμείς όλοι που εργαζόμαστε για τη διάδοση του πιστεύω ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι καθώς η τέχνη που τόσο αγαπάμε τυγχάνει αυτής της επίσημης αναγνώρισης σε Παγκόσμιο Επίπεδο από την Unesco ως στοιχείο της ανθρώπινης κληρονομιάς.

Παναγιώτης Πιερράκος

Διαβάστηκε 64 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « NEI YUAN - INNER CIRCLE TAI CHI