Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 19:58

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το πρωτάθλημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΝΚ ΣΟΥ ΝΤΟ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

panellinio 2017 86

Την Κυριακή 7 Μαίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρωτάθλημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΝΚ ΣΟΥ ΝΤΟ υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ.. Το περιοδικό DYNAMICSPORTS.GR παρευρέθη στους αγώνες και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΝΓΚ ΣΟΥ ΝΤΟ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Κ.

Ο κλάδος άθλησης της Π.Ο.Κ. με την επωνυμία Tang Soo Do – Fighting Rules, ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013από 10 συλλόγους/μέλη, ανεπίσημα και κάτω από προϋποθέσεις, όρους και περίοδο δοκιμής. Σήμερα 2017 απαρτίζεται από 14 επίσημα αναγνωρισμένους συλλόγους.
Στη μέχρι τώρα πορεία του κλάδου, προσκαλώντας κι άλλους συλλόγους Tang Soo Do και Soo Bahk Do, στις διαφορετικές δραστηριότητες μας, σκοπός μας ήταν η προσπάθεια ενοποίησης και η ευκαιρία να δουν τα αδελφικά σωματεία το μέλλον, μέσα από μια «ανοιχτή», δημιουργική ομοσπονδία (ΠΟΚ) και τα οφέλη που δίνει στα μέλη-συλλόγους της.
Σε σχεδόν 4 χρόνια, μαζί με την συνεργασία του Δ.Σ. της ΠΟΚ:
διοργανώθηκαν 5 πρωταθλήματα, ένα ανά έτος (2013, 2014, 2015, 2016, 2017) με όλους τους κανόνες ασφαλείας, που ο αθλητικός νόμος απαιτεί
εκδόθηκαν δελτία όλων των αθλητών μας αποκτώντας το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα της ΠΟΚ και να μοριοδοτούνται οι νίκες τους
αποφοιτήσαν 16 προπονητές από τη σχολή προπονητών Γ’ κατηγορίας της ΠΟΚ με αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α.
διατηρήθηκε το ήδη υπάρχον διοικητικό συμβούλιο κι εκλέχθηκε τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης του κλάδου
εκλέχθηκε στο νέο Δ.Σ. της ΠΟΚ ένα μέλος μας κι αυτό μας δίνει άμεσα τις πληροφορίες εξέλιξης της ΠΟΚ και των αθλητικών γεγονότων ,κανονισμών και νόμων της Γ.Γ.Α.
διοργανώθηκαν 2 σεμινάρια Point Fighting με τον Εθνικό προπονητή Κο Νίκο Μέμμο
διοργανώθηκε 1 σεμινάριο αγωνιστικής αυτοάμυνας με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΚ, εκπρόσωπο του κλάδου αυτοάμυνας της ΠΟΚ, διευθυντή marketing της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO Κο Μαυρομάτη Αντώνιο
διατηρήθηκε η διοργάνωση πρωταθλημάτων, με τους ήδη υπάρχοντες κανονισμούς, με τις παραδοσιακές μας ενδυμασίες(στολές) και ανθρώπινο δυναμικό
δόθηκε στους αθλητές μας η ευκαιρία να εξετάζονται ταυτόχρονα και στα 6 αγωνίσματα του Κικ Μποξινγκ μαζί με το Τανγκ Σου Ντο, ώστε φτάνοντας στη μαύρη ζώνη στην τέχνη μας, να μπορούν παράλληλα να δίνουν εξετάσεις και για τη μαύρη ζώνη στο Κικ Μποξινγκ. Έτσι, οι αθλητές εξασφαλίζουν μια θέση, σε επόμενες σχολές προπονητών που η Γ.Γ.Α. θα προκηρύξει, ώστε να μπορούν να πιστοποιηθούν νόμιμα και κρατικά αναγνωρισμένοι ,αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του συγκεκριμένου αθλήματος.
Κοινά σημεία του Τανγκ Σου Ντο με την ΠΟΚ βρίσκουμε στα 3 αγωνίσματα που γίνονται στο τατάμι (Light Contackt,Kick Light & Point Fighting) και μέχρι στιγμής και στην Αγωνιστική Αυτοάμυνα του ίδιου κλάδου. Με την προσαρμοστικότητά μας και την καλή συνεργασία μας πολύ σύντομα όπως ήδη γίνεται και περισσότεροι σύλλογοί μας θα μπορούν να αγωνίζονται αθλητές τους και στα 3 αγωνίσματα του Ρινγκ.
Σκοπός του κλάδου μας είναι η ασφάλεια των αθλητών μας και η υγιής εξέλιξή τους σε όλους τους τομείς που εμείς τους παρέχουμε. Αυτό προϋποθέτει από εμάς την άμεση ενημέρωση και ανάπτυξη των συλλόγων/μελών σε όλους τους τομείς (αθλητικό, προπονητικό, διοικητικό, μαρκετινγκ, ψυχολογικό, διατροφολογικό, ιατρικό-πρώτων βοηθειών κ.α.)
Ο κλάδος άθλησης Tang Soo Do – Fighting Rules,οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Π.Ο.Κ. Κο Τριανταφύλλου Μιχαήλ και συνεχίζοντας την καλή συνεργασία υπόσχεται ανάπτυξη κι εξέλιξη του κλάδου.

Διαβάστηκε 7155 φορές