Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 06:44

Συνέντευξη με τον Δάσκαλο Γιώργο Μόρτογλου (Α.Σ. Αγώνιος Ερμής - Ηράκλειο Κρήτης)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

MORT1Το περιοδικό Dynamicsports.gr δημοσιεύει την συνέντευξη που πήρε από τον Δάσκαλο Γιώργο Μόρτογλου (Α.Σ. Αγώνιος Ερμής - Ηράκλειο Κρήτης).

1) Πότε ξεκινήσατε Tang Soo do και για ποιό λόγο;

Οι πολεμικές τέχνες πάντα με γοήτευαν το ανέβαλα συνεχώς κάνοντας ένα σωρό άλλα, στίβο, βόλει κλπ. Με το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας το 1996 πήρα απόφαση να ξεκινήσω. Πήγα στη σχολή του Grand master Τσοχαντάρη Χρήστου στο Ηράκλειο Κρήτης . Όταν μπήκα μέσα στη σχολή πρώτη φορά ένιωσα πραγματικά σαν να ήμουν εκεί χρόνια.

MORT22) Μιλήστε μας για την εκπαίδευσή σας.

Η εκπαίδευση είναι διαρκής. Ασκούμαστε όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Έχει μεγάλη σημασία για τις πολεμικές τέχνες η εκπαίδευση να γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά θεωρώ ότι συνεχως εκπαιδεύομαι και προσπαθώ να βελτιώνομαι όλα αυτά τα 30 χρονια που ασχολούμαι με την συγκεκριμένη πολεμική τέχνη.

MORT33) Ποιες είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις σας;

Η πιο δύσκολη ερώτηση καθώς όλα αυτά τα 30 χρόνια οι αναμνήσεις και οι σημαντικές στιγμές είναι πάρα πολλές. Θα ξεχωρίσω τρεις. Οι πρώτες μου εξετάσεις, η γνωριμία μου με τον Grand Master Lee Kwan Hwa, ένα ζωντανό θρύλο των πολεμικών τεχνών και όταν άνοιξα την πρώτη μου σχολή.

MORT44) Ποιά τα οφέλη που αποκομίσατε από την εκπαίδευσή σας στο Tang Soo do;

Πάρα πολλά και σε πολλά επίπεδα. Θα τα συνοψίσω οτι ως εργαλείο στη ζωή μου αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής. Έχοντας ως γνώμονα όχι μόνο το ευ ζην αλλά και το ευ πράττειν.

MORT55) Μιλήστε μας για τους μελλοντικούς στόχους σας

Να αναπτύξω μια σχολή όπου οι άνθρωποι μέσω της εκπαίδευσης θα αποκτήσουν στη ζωή τους αυτό που λέμε στο Tang Soo Do "πιαν αν" δηλαδή, καλή ισορροπία, γαλήνη, ηρεμία, ασφάλεια, σιγουριά και άνεση.

MORT66) Σε ποιο σύλλογο είστε προπονητής;

Διδάσκω στον Αθλητικό Σύλλογο Αγώνιος Ερμής στο Ηράκλειο Κρήτης.

AGONIOS ERMISLOGO

Διαβάστηκε 364 φορές