Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 06:05

Συνέντευξη με τον Sensei Χρήστο Ξανθόπουλο (Α.Σ. Καράτε ΠΗΓΑΣΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

X1 Small1) Πότε ξεκινήσατε Πολεμικές Τέχνες και για ποιό λόγο;

Ξεκινώντας την αφήγηση μου θα ήθελα να πω ότι είμαι προπονητής στον Αθλητικό σύλλογο καράτε ΠΛΑΤΕΟΣ στο προπονητήριο πλέον  της Αλεξάνδρειας. Ξεκίνησα τις μαχητικές τέχνες στην ηλικία των 17 ετών και από τότε είμαι ανελλιπώς αθλητής με ενεργή συμμετοχή. Μετά από την παρότρυνση ενός φίλου με απώτερο σκοπό να μπορώ να αμύνομαι σε κάποια δύσκολη στιγμή. Κατάφερα να πάρω μαύρη ζώνη το 1988 και να ανοίξω το πρώτο μου dojo στο Πλατύ το 1994.

xanlogo Small2) Μιλήστε μας για την εκπαίδευσή σας και για τις σημαντικότερες αναμνήσεις σας.

Από τότε και μετά την εισαγωγή μου στο Shotokan Karate βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνω το άθλημα με πολλούς ρόλους όπως αθλητής, προπονητής, διαιτητής, γονιός αθλήτριας που ασχολείται με το καράτε. Από τότε γευτήκαμε πάρα πολλές σημαντικές στιγμές με τους αθλητές μου, στους οποίους στάθηκα πέρα από προπονητής σε κάποιες στιγμές και σαν  δεύτερος πατέρας τους. Βλεπω στο άθλημα του καράτε την κοινωνική ενηλικίωση του ατόμου και προσπαθώ να δίνω πάντα αξίες σεβασμού, αυτοεκτίμησης, ήθους και αγωνιστικής άμιλλας σε κάθε ξεχωριστό αθλητή. Δεν μπορώ να ξεχάσω στιγμές όπως η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε αγώνες light contact σε παγκόσμιο τουρνουά της Π. Ο. Κ την 2η θέση στο kumite σε διεθνή συνάντηση στο παλαι ντε σπορτ, την 2η θέση σε αγώνες στο Μιλάνο στην Ιταλία, την 3 θέση σε ομαδικό kata σε αγώνες στην Αγγλία, σε αγώνες kumite 2η θέση στο Instabul open masters, στην Βουλγαρία 1η θέση kumite στους βετεράνους και τέλος την συμμετοχή πέρσι 56 ετών στο πρωτάθλημα καράτε της ΕΛΟΚ για να αποδείξω ότι το καράτε δεν σταματά στην ηλικία των 25 ετών! 

X3 Small

3) Ποιά τα οφέλη που αποκομίσατε από την εκπαίδευσή σας στις Πολεμικές Τέχνες ;

Η εκπαίδευσή μου πλαισιώθηκε από συμβουλές πολλών δασκάλων σε όλο το διάστημα, διάβασμα πολλών βιβλίων, προπονητικής, ψυχολογίας, βιοχημείας, διατροφής κ. α. και τέλος από ατελείωτες ώρες προπόνησης τεχνικής του καράτε, αύξησης της αντοχής και ταχυδύναμης και πολλές ώρες τρεξίματος... Ολα αυτά αποτελούν ένα αναπόστασπο εφόδιο της προσωπικής μου κατάστασης, ένα εφόδιο για να μπορώ να στέκομαι αντάξιος στους μαθητές μου, στον κόσμο σαν δάσκαλος του καράτε, αλλά και τεχνικού επιπέδου απέναντι στους συναδέλφους. Τέλος, το καράτε στάθηκε δυναμικός αρωγός στην προσωπική μου αυτοάμυνα όταν χρειάστηκα εκτός χώρου σχολής να προστατέψω την προσωπική μου ελευθερία χωρίς να βλάψω συνανθρώπους μου! Είμαι ευτυχισμένος που το διάλεξα και θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σαν τρόπος ζωής και προπόνησης για όλους τους  ενήλικες και παιδιά γιατί γυμνάζει και διαπαιδαγωγεί με ασφάλεια! 

X7 Small

X6 Small

X5 Small

X4 SmallΔιαβάστηκε 65 φορές