Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 13:15

Συνέντευξη με τον sensei Αντώνη Μοσχονά (Α.Σ. ΔΡΑΚΟΣ Καλλιθέας)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

19 1 Small 1

Το περιοδικό Dynamicsports.gr δημοσιεύει την συνέντευξη που πήρε από τον sensei Αντώνη Μοσχονά, προπονητή του " Αθλητικού Συλλόγου ΔΡΑΚΟΣ Καλλιθέας".

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε Πολεμικές Τέχνες και για ποιό λόγο;

Πολεμικές τέχνες ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 1989 σε ηλικία 6 ετών, ο λόγος φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα απο αυτόν που ξεκινούσαν όλοι εκείνη την εποχή πέρα απο τον Bruce Lee για αρχή.

1 7 Small

Μιλήστε μας για την εκπαίδευσή σας.

Όπως είπαμε νωρίτερα το 1989 ξεκίνησα συστηματικά την προπόνηση μου στο ένδοξο υπόγειο της οδού Δημητρακοπούλου 82 στην Καλλιθέα , που έβγαλε ίσως απο τους περισσότερους δασκάλους του χώρου μας άνα τα έτη λειτουργίας της.
Το 1989 λοιπόν είχε περάσει στα χέρια του δάσκαλου Γιώργου Περγιάλη έπειτα απο τον δάσκαλο Φιλίππου , δεν πάμε πιο πίσω γιατί παέι παρα πολύ πίσω στο χρόνο.
Έτσι λοιπόν μια πολύ σημαντική φυγούρα για εμένα ήταν Γ. Περγιάλης δίπλα του εκπαιδέυτηκα στο Kamishin ryu ju jitsu , στο Kick Boxing και στο Iaido.Βλέπεις Γιώργο ήταν διαφορετικές εποχές τότε ότι έκανε μία σχολή συμμετήχαν οι μαθητές σε όλα χωρίς σκέψη δευτερη.
Στα τέλη του 1993 αρχές με `94 κατεβαίνει το υπόγειο ο δάσκαλος Δημήτριος Ζεύκης και μας μυεί στην τέχνη Shito Ryu Karate do, έχοντας όχι πολύ καιρό που έχει γυρίσει απο την πολυετή διαμονή του στην Ιαπωνία μας μεταφέρει τις γνώσεις απευθείας απο την πηγή όπως τις είχε διδαχθεί απο τους δασκάλους του με την ανάλογη αυστηρότητα.
Να σημειώσουμε εδώ Γιώργο και για τους αναγνώστες του περιοδικού σου πως και οι δύο παραπάνω δάσκαλοι ήταν πάρα πολύ αυστηροί και παραδοσικοί με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ωστόσο καθώς ανήσυχο πνέυμα ασχολήθηκα με πολλά , όπως αυτά ήταν το tai nui , muay thai, στο Judo έφτασα μέχρι την καφέ ζώνη, στο Jiu Jitsu έχω 5o dan και είμαι εκπρόσωπος για την NKR (NIPPON KOBUDO RENGOKAI), στο Shito ryu Karatre do 4o dan, στο Krav maga έφτασα στο G level,
Και τα τελευταία χρόνια συνεχίζω να είμαι μαθητής υπο την καθοδήγηση του Σπήλιου Μαυροείδη και στο Systema Beat (Σύστημα Αυτοάμυνας) όπου φέρω τον 1level instructor το οποίο και το εκπροσωπώ στην Αθήνα και τέλος Brazillian Jiu Jitsu όπου ανοίκω στην ομάδα του Γούγουλα Νίκου και φέρω τον βαθμό της καφέ ζώνης και όπου και εκπροσωπώ και την ομάδα μας στην Αθήνα, και φυσικά είμαι πιστοποιημένος προπονητής Β κατηγορίας στο Jiu Jitsu και οσονούπω ελπίζω Γ κατηγορίας στο BJJ απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Σίγουρα όπως και άλλοι δασκάλοι του χώρου έχουν περάσει απο αρκετούς άλλους δασκάλους του χώρου όμως δεν θα αναφέρω άλλους για να μην ξεχασω κανέναν, οι παραπάνω μετράμε πολλά χρόνια φιλίας οπότε και τους αναφέρω.

3 5 Small

 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις σας;

Σίγουρα θα έλεγε κανείς πως θα ήταν ο τίτλος PRO-AM MMA WORLD CHAMPION WKF όχι πως δεν είναι αλλά οι σημαντικότερες αναμήσεις είναι αυτές που ήταν μέσα στο dojo οι πρώτες μου εξετάσεις σαν μαθητής, δεν θα ξεχάσω ποτέ σεμινάριο με τον αείμνηστο δάσκαλο Suzuki, σίγουρα τους πρώτους μου μαθητές όσα χρόνια και αν περάσουν ,την στιγμή που άνοιξα για πρώτη μέρα το πρώτο μου dojo, την πρώτη μου ζώνη που έδωσα σε μαθητή μου και φυσικά τις πρώτες ζώνες που έδωσα στις κόρες μου Βασιλική και Πέννυ. Νομίζω πως αδικώ πάρα πολλές στιγμές αλλα ας μέινουμε σε αυτά.

4 6 Small

 

Ποιά τα οφέλη που αποκομίσατε από την εκπαίδευσή σας στις Πολεμικές Τέχνες;

Πρώτα απο όλα μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου και τον συνάθρωπο, μαθαίνεις πως κάθε μέρα είναι ένας διαφορετικός αγώνας με ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο που πρέπει αν μη τι άλλο να μην τα παρατήσεις ασχέτως της έκβασης του αγώνα. Μαθαίνεις ακριβώς αυτό να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου να πατάς στα πόδια σου γερά να προσπαθείς και να συνεχίζεις, νομίζω πως είναι τα σημαντικότετρα όλων.

5 4 Small

 

Μιλήστε μας για τους μελλοντικούς στόχους σας

Στα μελλοντικά σχέδια είναι κάποιοι αγώνες στο BJJ στο εξωτερικό, να φτάσω στο δύσκολο κεφάλαιο του BJJ που είναι η μαύρη ζώνη, και έναν αθλητή που ετοιμάζω για το mma και ίσως ένα νέο dojo ή μια ανανέωση αυτού ο χρόνος θα δείξει.

 6 3 Small

Σε ποιο σύλλογο είστε προπονητής;

Προπονήσεις κάνω στον Α.Σ Καλλιθέας “ Δράκος” που εδρεύει στην Καλλιθέα, είναι αναγνωρισμένος συλλογος απο την ΓΓΑ για τη λειτουργία του. Τα μαθήματα που κάνουμε είναι Brazillian Jiu Jitsu σε τμήματα παιδικά αγωνιστικά και ενηλίκων, ΜΜΑ, και αυτοάμυνα Systema Bear (Ρωσικό σύστημα αυτοάμυνας) παιδική, ενηλίκων και σωμάτων ασφαλείας και Personal Training τόσο πολεμικών τεχνών όσο και γυμαστικής.

Τέλος Γιώργο να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την ευκαιρία να μοιραστώ με εσένα και τους αναγνώστες του περιοδικού σου, το μικρό μου μονοπάτι μέχρι τώρα στο δρόμο των πολεμικών τεχνών.

 

18 1 Small

 

17 1 Small

 

15 3 Small

 

14 1 Small

 

13 2 Small

 

12 3 Small

 

11 2 Small

 

10 2 Small

 

9 2 Small

 

8 2 Small

.

7 3 Small

 

2 6 Small

 

Διαβάστηκε 659 φορές