Η χώρα μας συμμετέχει σε τρία αθλήματα και έξι αγωνίσματα, με τους Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου, Γεώργιος Στοΐδη, Αναστασία Μάντσιου (αλπικό), Δημήτριο Μπατσή (δρόμο αντοχής) και Μαρία Τσακίρη Μαρία (δίαθλο).
Τους αθλητές συνοδεύουν ο Βασίλειος Κατσώρας (αρχηγός αποστολής), ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΕ Στράτος Καρέτος και οι τεχνικοί Μαρία Βαΐκου και Κωνσταντίνος Παπακρίβος.
7ος ο Γκούνκο στο Βαλκανικό
● Ο Αλέξης Γκούνκο τερμάτισε στην 7η θέση, στο Βαλκανικό Κύπελλο Δρόμων Αντοχής που πραγματοποιήθηκε στο Τζερέντε Μπόλου της Τουρκίας (21-22/1/2015). Ο αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου έκανε χρόνο 26:45.1 και 165,99 βαθμούς FIS στο αγώνισμα των 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής κατάβασης. Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή επίδοση είχε και το λιλιπούτιο μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων, ο Νικόλαος Τσουρέκας (γεν. 1999), τερματίζοντας 15ος με χρόνο 27:56,3 και 206,62 βαθμούς FIS.
● Ο Νίκος Πολυχρονίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του αγωνίσματος Large Hill του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στο Σαπόρο της Ιαπωνίας (24/1/2015). Ο αθλητής του άλματος με σκι κατετάγη 47ος με ικανοποιητικό άλμα στα 95 μ. αλλά με μικρή συγκομιδή βαθμών (54,6). Να θυμίσουμε με την ευκαιρία ότι ο Έλληνας πρωταθλητής, την περασμένη εβδομάδα, στις ίδιες πίστες εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 5 χιονοδρόμους, στο 12ο Χειμερινό Ολυμπιακό

























