Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 07:38

Παρουσίαση: Rwaf Yoshinkan Aikido Ryu

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

tsuneoNPO Yoshinkan Aikido Ryu and Tsuneo Ando Sensei

Ο Tsuneo Ando (8ο dan) είναι ο κύριος εκπαιδευτής στο κεντρικό Ryu Dojo, ο ιδρυτής και διαχειριστής του NPO Yoshinkan Aikido Ryu και πρόεδρος της Ryu World Aikido Federation. Θεωρείται ένας απ’ τους καλύτερους γνώστες του aikido σε όλο τον κόσμο, είναι ιδιαίτερα περιζήτητος ως δάσκαλος για την τεχνική του που ομοιάζει με του Δασκάλου (Sensei) Shioda Gozo, όπως και για την θερμή προσωπικότητά του. Ο στόχος του είναι η διάδοση του Aikido αλλά και η βελτίωση των διδακτικών του μεθόδων, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτή την πολεμική τέχνη, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

stef1Ο Tsuneo Ando γεννήθηκε το 1956 στην πόλη Nihama της Νομαρχίας Ehime, στο νησί Shikoku.
Φοίτησε ως μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Tokushima. Ο Δάσκαλος Ando (Sensei) γνώρισε για πρώτη φορά το Aikido όταν γράφτηκε στην ομάδα του Aikido Club του Πανεπιστημίου Tokushima και γοητεύτηκε αμέσως απ’ αυτό.
Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα σε μια εταιρία χημικών. Ωστόσο, γρήγορα αποφάσισε πως η ζωή ενός Ιάπωνα μισθωτού δεν του ταίριαζε. Είχε βαθύτατα εντυπωσιαστεί από την τεχνική του Δασκάλου Shioda (Sensei) στα μαθήματα που παρακολούθησε σε μία Yoshinkan Aikido εκπαιδευτική κατασκήνωση και έτσι, το 1981, μπήκε στο Yoshinkan ως uchi deshi (μαθητευόμενος) και πέρασε 14 χρόνια της ζωής του ως μαθητής του Δασκάλου Shioda (Sensei). Ο Δάσκαλος Shioda Gozo (Sensei) υπήρξε μαθητής του Δασκάλου Ueshiba Morihei (Sensei) που δημιούργησε το Aikido και ως ένας από τους πιο ταλαντούχους μαθητές του Δασκάλου Ueshiba (Sensei) δημιούργησε το Yoshinkan του Αikido.

stefania28221

Ο Δάσκαλος Ando (Sensei) ξεκίνησε να διδάσκει το Aikido στην Urayasu το 1989 στην ομάδα του Δασκάλου Shioda (Sensei). Μετά τον θάνατο του Δάσκαλου Shioda (Sensei) το 1994, ο Δάσκαλος Ando (Sensei) αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί και, τον Οκτώβριο του 1996, ξεκίνησε το Yoshinkan Aikido Ryu. Ο Δάσκαλος Ando επιλέγει την λέξη “Ryu” για την καινούργια του οργάνωση, καθότι “Ryu” σημαίνει “Δράκος”. Ο Δάσκαλος Ando επέλεξε αυτό το όνομα όταν ο δάσκαλός του στην καλλιγραφία, του χάραξε έναν Δράκο πάνω σε μια πέτρινη σφραγίδα. Αργότερα ο Δάσκαλος Ando (Sensei) έμαθε ότι ο Ryu-o, που σημαίνει “Δράκος Βασιλεύς”, είναι ο θεός φύλακας του Aikido.

Τον Μάρτιο του 1999, ο Δάσκαλος Ando (Sensei) έχτισε το κεντρικό του Dojo στην Urayasu αφιερώνοντάς το στην μελέτη του Aikido. Τον Μάρτιο του 2013, το κεντρικό Ryu Dojo επεκτείνεται, με την δημιουργία ενός δεύτερου dojo δίπλα στο ήδη υπάρχον, με νέες εγκαταστάσεις, όπως χώρο στάθμευσης και δωμάτια για εσωτερικούς μαθητές.

Ando Tsuneo 3

Παράλληλα με την φοίτηση του στο πανεπιστήμιο, ο Δάσκαλος Ando (Sensei) κατέκτησε το 2ο dan στο στυλ Aikikai του Aikido και επίσης πήρε μέρος σε εκπαιδευτικές κατασκηνώσεις με τον Δάσκαλο Morihiro Saito (Sensei) στο ιερό Aiki, ο οποίος ήταν άλλος ένας μαθητής του Δασκάλου Ueshiba (Sensei). Αυτό του έδωσε την ικανότητα να βλέπει το Aikido με διάφορες προοπτικές. Έπειτα από τον θάνατο του Δάσκαλου Shioda (Sensei), ο Δάσκαλος Ando (Sensei) συνέχισε να επιδιώκει την παράδοση του Yoshinkan Aikido. Επίσης συνέχισε το σύστημα εκμάθησης του Δασκάλου Shioda (Sensei) και πολλοί απ’ τους παλιούς του μαθητές, τώρα διοικούν τις δικές τους σχολές και συνεχίζουν την διάδοση του Yoshinkan Aikido.

stef2jpg

Το 1993, ο Δάσκαλος Ando (Sensei) βραβεύτηκε με τον τίτλο του shihan (Master) “Μεγάλου Δασκάλου” και μέχρι σήμερα κατέχει το 8ο dan στο Yoshinkan Aikido. Είναι επίσης Πρόεδρος Shihan του κεντρικού Yoshinkan Aikido Dojo στο Tokyo. Είναι επίσης συγγραφέας δυο βιβλίων: το «Chushin Ryoku no Jidai» και το «Aikido no Kai». Το βιβλίο «Chushin Ryoku no Jidai» έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά και τα Γερμανικά. Επίσης, παρήγαγε διάφορα DVD εκ των οποίων οι κάποιοι τίτλοι είναι: «The Power of the Void in Aikido», την σειρά «Dekiru Aikido» και το «Aikido no Akashi».

 Η Stephanie Ando γεννήθηκε στο Johannesburg της Νότιας Αφρικής το 1978 και ήρθε στην Ιαπωνία το 2002 μετά την αποφοίτηση της από το πανεπιστήμιο Stellenbosch. Ξεκίνησε το Aikido λίγο μετά την άφιξη της στην Ιαπωνία και έφτασε να γίνει μαθητευόμενη πλήρους απασχόλησης uchi deshi (apprentice) του Tsuneo Ando το 2005. Από τότε εκπαιδεύεται αποκλειστικά με τον Δάσκαλο Ando (Sensei) στο Ryu Dojo. Μέχρι στιγμής κρατάει το επίπεδο του 4ου dan στο Yoshinkan Aikido και δρα ως γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Ryu World Aikido Federation. Είναι επίσης εκπαιδεύτρια στο κεντρικό Ryu Dojo.

Ando Tsuneo

Η Ομοσπονδία Ryu World Aikido Federation δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2017 με σκοπό να ενώσει όλες τις σχολές (dojos) του κόσμου, που χάνανε την σύνδεσή τους με το Ryu group. Οι στόχοι της Ομοσπονδίας RWAF είναι:
▪ Να αντικατοπτρίζει την αρμονία, η οποία είναι το πνεύμα του aikido, στην εκπαίδευση και σε συνεργασία με τις άλλες σχολές-μέλη (dojos).
▪ Να εξυπηρετεί τις κοινότητες και τα μέλη των σχολών (dojos), καλλιεργώντας την δια βίου ενδυνάμωση των μαθητών, ώστε να βελτιώνουν συνεχώς την κατάσταση της υγείας και της ευημερίας τους, την ψυχική και σωματική τους υγεία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, με αφοσίωση, αξιοπρέπεια και σεβασμό για την ζωή.
▪ Να ενισχύσει την επίγνωση του aikido και τα οφέλη του. Η RWAF στοχεύει στην παροχή μιας οργανωμένης δομής και ενός παγκόσμιου δικτύου στο οποίο όλα τα μέλη (σχολές dojo) θα συνεργάζονται για την ανάπτυξη του aikido, σε μέλη-χώρες όπως και πέρα από τα σύνορα.

Ando Tsuneo 2


▪ Η προώθηση των δεξιοτήτων και του πνεύματος των μελών της, παρέχοντας υποστήριξη, πληροφορίες, ποιοτική εκπαίδευση και πρόσβαση σε πόρους. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
▪ * Άμεση πρόσβαση στον Ando Tsuneo Shihan και τους εκπαιδευτές του Ryu Honbu Dojo με συνεχή καθοδήγηση στην τεχνική και την παράδοση.
▪ * Πρόσβαση σε έντυπα, όπως την διδακτέα ύλη, δοκιμαστικά, πιστοποιητικά κ.λπ.
▪ * Βοήθεια στην εκπαίδευση, τη διδασκαλία, τον έλεγχο των γνώσεων και την εξέλιξη των μαθητών στις κατατάξεις.
▪ * Πρόσβαση σε σεμινάρια στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες μέλη.

 

Rwaf Greece Tenjin Aikido Dojo Imittos

IMG 20210222 155646

Ο Ευάγγελος Μακρής γεννηθείς στην Αθήνα του 1968 ασχολείται για πρώτη φορά με τις πολεμικές Τέχνες.  Το 1984 ξεκίνησε με το κινέζικο Kung Fu, στην πορεία ασχολήθηκε με τις Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες, αρχικά με το Karate όπου κατέχει και το 1Ο Dan, το Taiho Jutsu με βαθμό 3ο Dan και το Aikido το οποίο του κέρδισε την καρδιά και το ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα.

IMG 20200205 2138281

Η αγάπη του για το Aikido τον κάλεσε για μια ασταμάτητη αναζήτηση της Πολεμικής αυτής Τέχνης και μέσα απο την εξάσκηση του πάνω της βρήκε το στυλ που τον εκφράζει στο Yoshinkan style του Aikido και μέσα απο το πρόσωπο του Shihan Tsuneo Ando με βαθμό 8ου Dan και δεξί χέρι του Shihan Gozo Shioda που Ίδρυσε το Yoshinkan Aikido style.

Απο τον Δεκέμβριο του 2018 ο Ευάγγελος Μακρής ανήκει επίσημα ως ενεργό μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Aikido Ryu(RWAF) στην χώρα μας και ειναι κάτοχος του 2ου Dan. Επίσεις διαθέτει την δική του σχολή Aikido (Dojo) στον νομό Αττικής και συγκεκριμένα στον Υμηττό όπου και διδάσκει αλλά και συνεχίζει να ανακαλύπτει την ομορφιά της Τέχνης του Aikido με τους μαθητές του.

Διαβάστηκε 260 φορές