Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 09:41

Η WADA ανακοίνωσε ότι είναι σε ισχύ ο Παγκόσμιος Κώδικας κατά του Ντόπινγκ του 2021

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

WADA LOGOΗ WADA υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ότι ο Παγκόσμιος Κώδικας κατά του Ντόπινγκ του 2021, τα Διεθνή Πρότυπα και ο Νόμος για τα δικαιώματα κατά των ντόπινγκ των αθλητών είναι τώρα σε ισχύ 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ότι, από σήμερα, τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ του 2021 τα ακόλουθα Διεθνή Πρότυπα (Πρότυπα) και ο νόμος για τα δικαιώματα κατά των ντόπινγκ των αθλητών (νόμος) τέθηκε σε ισχύ. Τα έγγραφα, τα οποία υποβλήθηκαν σε διετή διαδικασία διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, εγκρίθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης του Οργανισμού για το Ντόπινγκ στον Αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Διεθνές πρότυπο συμμόρφωσης με κώδικα από τους υπογράφοντες (ISCCS)
Διεθνές πρότυπο εκπαίδευσης (ISE) (Νέο)
Διεθνές πρότυπο για εργαστήρια (ISL)
Διεθνές πρότυπο για την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών πληροφοριών (ISPPPI)
Διεθνές πρότυπο διαχείρισης αποτελεσμάτων (ISRM) (Νέο)
Διεθνές πρότυπο δοκιμών και ερευνών (ISTI)
Διεθνές πρότυπο για εξαιρέσεις θεραπευτικής χρήσης (ISTUE)

Δεδομένου ότι σχετίζεται με το διεθνές πρότυπο για τον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων (απαγορευμένη λίστα), επανεξετάζεται ετησίως μέσω ξεχωριστής διαδικασίας διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη. και, δημοσιεύθηκε ξεχωριστά νωρίτερα σήμερα.

Ο κώδικας του 2021, που ακολουθεί προηγούμενες εκδόσεις που τέθηκαν σε ισχύ το 2004, 2009 και 2015, περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικών αλλαγών στις παγκόσμιες πολιτικές, κανόνες και κανονισμούς κατά του ντόπινγκ σε οργανισμούς κατά του ντόπινγκ (ADOs) σε όλο τον κόσμο. Λειτουργεί σε συνδυασμό με τα οκτώ πρότυπα που ενισχύουν τη συνοχή μεταξύ των ADO σε τεχνικούς τομείς. Ο νόμος για τα δικαιώματα κατά των ντόπινγκ των αθλητών, ο οποίος αναπτύχθηκε από την επιτροπή αθλητών του WADA σε συνεννόηση με χιλιάδες αθλητές και ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο, βασίζεται στον Κώδικα και τα Πρότυπα του 2021 και στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των αθλητών στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ντόπινγκ καθορίζονται σαφώς προσβάσιμο και καθολικά εφαρμόσιμο.

Ο Γενικός Διευθυντής της WADA, Olivier Niggli είπε: "Η WADA είναι ευγνώμων στους ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά σε αυτό το ενισχυμένο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Anti-Doping που τίθεται σε ισχύ σήμερα. Πέρα από την εναρμόνιση και τον συντονισμό των προγραμμάτων κατά του ντόπινγκ παγκοσμίως, σκοπός του είναι να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα των αθλητών να συμμετέχουν σε αθλήματα χωρίς ντόπινγκ και να προωθήσει την υγεία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για τους αθλητές παγκοσμίως. Είμαι πεπεισμένος ότι, ενισχύοντας τις προσπάθειές μας ως μια ενωμένη κοινότητα κατά του ντόπινγκ, αυτό το νέο πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την περαιτέρω πρόοδο των αθλητών και του αθλητισμού παγκοσμίως".

www.wada-ama.org

 

Διαβάστηκε 33 φορές