Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 07:13

Μασκότ - ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ - Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ U18 U21 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ U16 Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ U18 U21 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ U16Στην τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος, αναβίωσε ο μύθος του Μινώταυρου μέσα από το άθλημα του Ζίου Ζιτσου.

Στην Ελληνική Μυθολογία, ο Μινώταυρος ήταν ένα σώμα ανθρώπου με κεφάλι και ουρά ταύρου. Κατοικούσε στο Λαβύρινθο, κτίσμα που κατασκευάστηκε από τον Δαίδαλο, κατόπιν εντολής του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα.

Ο λαβύρινθος στην Ελληνική Μυθολογία, ήταν μια σύνθετη οικοδομική κατασκευή, στην Κνωσό, η οποία δημιουργήθηκε για να απομονώσει τον Μινώταυρο.

Η Αθήνα είχε χάσει ένα πόλεμο στην Κρήτη και ως φόρο τιμής αναγκάστηκε να στείλει επτά νέους άνδρες και επτά κορίτσια να θυσιαστούν στο Μινώταυρο.
Ο Θησέας, γιος του βασιλιά της Αθήνας, προσφέρθηκε εθελοντικά να είναι ένας από την ομάδα με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο και να ελευθερώσει την Αθήνα από την κυριαρχία της Κρήτης.

Η κόρη του βασιλιά Μίνωα Αριάδνη του έδωσε ένα κουβάρι με κλωστή για να το ξετυλίγει όσο θα περνά μέσα από τον λαβύρινθο, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να θυμηθεί τα βήματά του και μετά την πράξη του να μπορέσει να βρει το δρόμο της επιστροφής. Ο Θησέας μπήκε στο λαβύρινθο, σκότωσε τον Μινώταυρο και διέφυγε από την Κρήτη παίρνοντας μαζί του την Αριάδνη.

Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους ελληνικούς μύθους. Έχει διατηρηθεί ζωντανός στο πέρασμα των αιώνων.

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Διαβάστηκε 139 φορές