Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 06:51

Συμφωνία Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ φου & Συνδέσμου Γουσού της Επαρχίας Χενάν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gousou17722Την Παρασκευή 8 Ιουλίου η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ φου (Wushu Kung Fu) και η Ένωση Γουσού της Επαρχίας Χενάν (Henan Wushu Association) υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ανταλλαγή αθλητικής εμπειρίας και πολιτισμού.


gousou177221Ποια όμως είναι η Χενάν και για ποιο λόγο έγινε αυτή η συμφωνία;
Χενάν: Στρατηγικής Θέσης Επαρχία για την Οικονομία και τον Πολιτισμό
Βρισκόμενη στο κέντρο της Κίνας, η Χενάν είναι μια σημαντική επαρχία για την ειδική θέση που κατέχει ως προς την στρατηγική, την πλεονεκτική φυσική της θέση, την αφθονία σε πρώτες ύλες, ως απέραντη αγορά και πολύ εύκολη στη συγκοινωνία. Η Χενάν έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Κινεζικό πολιτισμό και την ανάπτυξη.
Ιστορικά
Η επαρχία Χενάν βρίσκεται στο νότιο κάτω μέρος του ποταμού Huanghe (Κίτρινος Ποταμός). Υπηρέτησε ως κέντρο αυτοκρατοριών κατά τη διάρκεια της Κινεζικής ιστορίας σε περισσότερες από 20 δυναστείες. Η Χενάν έχει επτά ιστορικές και πολιτιστικές πόλεις σε κρατικό επίπεδο και οι Λουογιάνγκ, Καϊφένγκ και Ανγιάνγκ συγκαταλέγονται στις επτά αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας.
Η Χενάν είναι ένα από τα λίκνα του κινεζικού έθνους καθώς ήταν το πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Κίνας στην αρχαιότητα.
Έχει πληθυσμό 100 εκατομμυρίων κατοίκων (2010), που αποτελείται από τις εθνικότητες Han, Hui, Manchu και Μογγόλων. Πρωτεύουσα της επαρχίας είναι η πόλη Zhengzhou (Τζενγκτζόου).
Οικονομία
Από τότε που έγινε το άνοιγμα της Κίνας προς τον έξω κόσμο η Χενάν έχει επιτύχει μεγάλες αλλαγές και επιδείξει μεγάλη ζωντάνια. Η οικονομία της έχει γνωρίσει μια σταθερή, γρήγορη και υγιή ανάπτυξη. Είναι η 5η μεγαλύτερη επαρχιακή οικονομία της Κίνας.
Πολιτισμός
Η Χενάν ήταν μια από τις γενέτειρες του Κινεζικού Πολιτισμού. Εδώ είχε και την πρωτεύουσά του ο Αυτοκράτωρ Xuanyuan, τον οποίον αποκαλούν και ως «ο Πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας». Πάνω από 20 Δυναστείες εγκαθίδρυσαν ή μετακίνησαν την πρωτεύουσά τους στη Χενάν, με τη Λουογιανγκ να είναι η πρωτεύουσα 9 Δυναστειών!
Ναός Σαολίν και τέχνη των Σαολίν
Στην επαρχία αυτή άνθισε ο Βουδισμός, στο διάσημο μοναστήρι Shao Lin (Μικρό Δάσος) πάνω στο βουνό Shong όπου εκτός του Βουδισμού καλλιεργήθηκε και το Shaolin Wushu Kung Fu (Ιδιαίτερη τεχνική κινέζικης πολεμικής τέχνης) η οποία διασώζεται ως τις μέρες μας. Το μοναστήρι αυτό έχει προστεθεί στους θησαυρούς της UNESCO. Πρόκειται για τους διάσημους Πολεμιστές Μοναχούς που συνδυάζουν την πνευματική καλλιέργεια με τη σωματική ρώμη εκφράζοντάς τα μέσα από την ιδιαίτερη τεχνική τους που αναπτύχθηκε στο Ναό και εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Κίνα και σταδιακά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Χωριό Chen και η τέχνη του Τάι Τζι
Εκεί επίσης στην κομητεία Wen βρίσκεται και το χωριό Chenjiagou όπου στις αρχές του 16ου αιώνα γεννήθηκε η τέχνη του Τάι Τζι, μιάς από τις πιο διαδεδομένες Κινέζικες πολεμικές τέχνες στον κόσμο σήμερα. Πάνω από 300.000.000 ανθρώπων σε όλη την υφήλιο ασκούν το Τάι Τζι για τις θετικές επιπτώσεις του στην υγεία. Ανήκει και αυτό στην Άυλη Παγκόσμια Κληρονομιά του Κόσμου σύμφωνα με την UNESCO.
Εκτός από τα δύο αυτά στυλ, η επαρχία Χενάν είναι γνωστή για τα αθλητικά της Πανεπιστήμια από τα οποία έχει προκύψει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες wushu της Κίνας. Από τα πιο αναγνωρισμένα είναι το Wushu College of Henan University και το Zhengzhou Sports College όπου διδάσκονται πάνω από 80 διαφορετικά στυλ και μοντέρνο wushu.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών ανοίγει το δρόμο για μια εκατέρωθεν πολιτιστική ανταλλαγή με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας και της Επαρχίας Χενάν.
Βάση αυτής θα μπορούν Έλληνες προπονητές και αθλητές να μεταβαίνουν στην Κίνα και σε έγκριτα σχολεία της επαρχίας να μελετούν στυλ όπως προαναφέρθηκαν του Shaolin ή του Chen Tai Ji Quan των οποίων η Χενάν είναι η γενέτειρα. Ταυτόχρονα, θα μπορούν καταξιωμένοι δάσκαλοι από την Κίνα να έρχονται για σεμινάρια στην Ελλάδα.
Να γίνονται διμερή τουρνούα wushu και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στόχος είναι η απόκτηση διεθνούς εμπειρίας, κάθετης βελτίωσης της προπονητικής των Ελλήνων δασκάλων και των ικανοτήτων των Ελλήνων αθλητών με απώτερο σκοπό την ανέλιξη στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στερέωμα του Wushu.
Μια τέτοια κίνηση ήρθε την κατάλληλη στιγμή καθώς το Wushu από το 2026 εντάσσεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του Ντακάρ και η Ελληνική Ομοσπονδία επιθυμεί να συμπεριληφθεί στις δυνατές ομοσπονδίες της Ευρώπης.
Εν αναμονή της ύφεσης της Πανδημίας, η Ελληνική Ομοσπονδία εργάζεται ώστε το επίπεδο της Ελλάδας στο άθλημά μας να ανέβει κατακόρυφα και να διεκδικήσει πρωτιές και μετάλλια όπως της αξίζει.
Η Διαδικασία
Η διαδικασία με τις πρώτες επαφές ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου όπου οι επικεφαλείς των δύο πλευρών ήρθαν σε επαφή και κατάστρωσαν το σχέδιο υπογραφής της συμφωνίας. Μετά από διεργασίες και την ομόφωνη συμφωνία των Δ.Σ. και των δύο πλευρών ορίστηκε η Παρασκευή 8 Ιουλίου ως ημέρα επίσημης υπογραφής μέσω διαδικτύου λόγω των περιορισμών που έχει επιφέρει παγκοσμίως η τρέχουσα πανδημία.
Συμμετέχοντες από την Ελληνική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu
⦁ Αδόργιαστος Δημήτριος, Πρόεδρος
⦁ Σταμούλης Λάμπρος, Αντιπρόεδρος
⦁ Πιερράκος Παναγιώτης, Γενικός Γραμματέας
⦁ Χριστοφορίδης Γρηγόρης, Ταμίας
⦁ Κουντούρη Μάχη, Ειδική Γραμματέας
⦁ Παπαχρήστος Χρήστος, Μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ομοσπονδίας
⦁ Τορνεσάκης Μύρων, Υπεύθυνος Τεχνικής Επιτροπής Ομοσπονδίας
Την υπογραφή της Συμφωνίας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Κινεζικής Πρεσβείας ο κος Wang Qiang, Πολιτικό Γραφείο της πρεσβείας (Minister Counsellor) και η κα Zhao Feng, Πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας της Λ. Δ. της Κίνας στην Αθήνα.
Συμμετέχοντες από την Henan Wushu Association στην Κίνα
1. Ai Yanding, Προέδρος
2. Guo Junfeng, Σύμβουλος της Henan Wushu Association, Πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Επαρχίας Χενάν.
3. Gao Xianwei, Αντιπρόεδρος
4. Hu Huamin, Αντιπρόεδρος
5. Bai Fuqiang, Επόπτης
6. Tang Xiyin, Γενικός Γραμματέας
7. Feng Jianjun, Αναπληρωτής Γραμματέας,Διευθυντής γραφείου
8. Yao Zuochen, Αναπληρωτής Γραμματέας
9. Huang Bo, Αναπληρωτής Γραμματέας
10. Zhang Qian, Διευθυντής Γραφείου, Υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων.
11. Hou Yeshuai, Υπεύθυνος Συμφωνίας στην Ελλάδα, Μέλος Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu
Διαδικασία Τελετής Υπογραφής μέσω Διαδικτύου μεταξύ της Ένωσης Wushu της Χενάν, Κίνας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu:
Της τελετής υπογραφής προήδρευσε η Κινεζική πλευρά.
Η σειρά όπως εξελίχθηκε η τελετή υπογραφής:
1) Κινέζος συντονιστής: Εναρκτήρια σχόλια και ανακοίνωση της τελετής υπογραφής του «Συμφώνου Συνεργασίας και Συνδέσμου Φιλίας μεταξύ της Ένωσης Henan Wushu της Κίνας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών».
2) Παρουσίαση Κινέζων συμμετεχόντων και προσκεκλημένων
3) Παρουσίαση του Έλληνα συντονιστή με τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους
4) Ομιλία Κινέζου Προέδρου και Γενικού Γραμματέα
5) Ομιλία Έλληνα Προέδρου και Αντιπροέδρου. Ομιλία του Γενικού Γραμματέα
6) Ο Κινέζος συντονιστής ανακοινώνει την έναρξη της τελετής υπογραφής και ζητά από τις δύο πλευρές να υπογράψουν. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπέγραψαν το κείμενο.
7) Στο τέλος της τελετής υπογραφής και οι δύο πλευρές εξέφρασαν συγχαρητήρια
και ευχαριστίες.
Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε το Δήμο Καλλιθέας και τον Δήμαρχο για την ευγενική χορηγία της αίθουσας συνεδριάσεων και την υποστήριξή τους.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγ Φου

Διαβάστηκε 255 φορές