Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 06:33

Στο 12ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα KYOKUSHIN KARATE της Ιαπωνίας ο Βολιώτης αθλητής Μάριος Στεφάνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μάριος ΣτεφάνουΔελτίο τύπου
Μεγάλη επιτυχία τόσο για την Πόλη όσο και την Χώρα μας ήταν η επιλογή πρόκρισης από την τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Βολιώτη Διεθνούς Πρωταθλητή μας Μάριου Στεφάνου ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Χώρα μας στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του δυναμικού Kyokushinkai Karate της IKO(International Kyokushin Organization). Ο αείμνηστος Ιδρυτής και Αρχηγός του Kyokushinkai Karate Sosai Mas Oyamas 10Dan είχε διοργανώσει για πρώτη φορά στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 1975 το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate χωρίς κατηγορίες Νοκ – Ντάουν (πλήρους επαφής) και έκτοτε αυτό καθιερώθηκε από τον μεγάλο δάσκαλο και έγινε θεσμός, που διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια πάντα με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Ο θρυλικός δάσκαλος Sosai Masutatsu Oyamas υπήρξε η μεγαλύτερη μορφή στην σύγχρονη εποχή του Καράτε και με τα κατορθώματά του αλλά και με τον χαρακτήρα του κέρδισε την Παγκόσμια εκτίμηση και αποδοχή δασκάλων, αθλητών αλλά και άλλων μορφών πολεμικών τεχνών. Ενέπνευσε πολλούς σημερινούς δασκάλους και αρχηγών Ιδρυτών πολεμικών τεχνών παρόμοιων στιλ που όλοι τους τότε μαθήτευσαν κοντά του. Ο μεγάλος δάσκαλος απεβίωσε το 1994, την Παγκόσμια Οργάνωση και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της IKO ανέλαβε να τα συνεχίσει ο διάδοχος του Sosai Masutatsu Oyamas, 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kancho Shokei Matsui.


Η πρόκριση του αθλητή μας Μάριου Στεφάνου θεωρείτε πολύ σημαντικό γεγονός διότι από το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της ΙΚΟ συμμετέχουν αθλητές από όλες τις ηπείρους οι οποίοι στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πρωταθλήματα τα δύο τελευταία χρόνια κατέκτησαν μετάλλιο από 1 έως 4 θέση σε όλες τις κατηγορίες κιλών ή σε Open αγώνες χωρίς κατηγορίες κιλών. Οι επιτυχείς παρουσίες του Μάριου τόσο το 2017 στο Διεθνές Πρωτάθλημα All American Open χωρίς κατηγορίες κιλών όσο και στο All Japan του 2018 με κατηγορίες κιλών όπου ο Μάριος κατέκτησε την πρώτη θέση, συνετέλεσαν ώστε να τον επιλέξει η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Kyokushinkai karate μαζί με άλλους αθλητές από όλη την Ευρώπη για να εκπροσωπήσουν τόσο την Χώρα τους όσο και την Ήπειρο της Ευρώπης. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος από 22 έως 24 Νοεμβρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Το εν λόγο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι Νοκ – Ντάουν πλήρους επαφής του Kyokushinkai Καράτε και έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως το δυναμικότερο παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς οι αθλητές αγωνίζονται χωρίς προστατευτικά π.χ γάντια, επικαλαμίδες & κάσκες και κάθε τετραετία αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των πολεμικών τεχνών, το τιμούν με την παρουσία τους Αρχηγοί Κρατών, Διεθνής παράγοντες του αθλητισμού, καθώς και πολύ αστέρες του Σινεμά. Ο Μάριος Στεφάνου προπονείτε καθημερινά με τον δάσκαλο και πατέρα του κ. Ιωάννη Στεφάνου καθώς και με αξιόλογους αθλητές του Συλλόγου μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο προπονητής κ. Ιωάννης Στεφάνου είναι έως σήμερα ο μοναδικός προπονητής του Kyokushinkai Karate στην Χώρα μας που αγωνίστηκε σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Kyokushinkai Karate 1987 – 1991 – 1995, πετυχαίνοντας μάλιστα νίκες καθώς και νοκ – άουτ. Στόχος τόσο του έμπειρου προπονητή όσο και του αθλητή μας Μάριου Στεφάνου είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στο Δυναμικότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τους 200 και πλέον κορυφαίους Πρωταθλητές του Kyokushinkai ανά τον κόσμο. Ο αθλητής μας Μάριος Στεφάνου βάση της κλήρωσης που έγινε από την Παγκόσμια Οργάνωση αγωνίζεται με το Νο: 121 όπου θα περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι των αθλητών της Πολωνίας Oscar Mazurkiewicz με το Νο 119 και τον Αμερικάνο Πρωταθλητή Monet Garrett με το Νο 120.
Ο Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Στεφάνου θα εκπροσωπήσει την Χώρα μας στο παγκόσμιο meeting των Αρχηγών - Εκπροσώπων όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα καταθέσει πρόταση ανάληψης Διεθνούς Πρωταθλήματος στην Χώρα μας. Ο κ. Στεφάνου είναι ο μοναδικός Εκπρόσωπος του Kyokushinkai Karate που έχει καταφέρει να αναλάβει και να Διοργάνωση στην Πόλη μας με μεγάλη επιτυχία 2 Ευρωπαικά Πρωταθλήματα τόσο το 2007 όσο και το 2014, προβάλλοντας Διεθνώς τόσο τον Βόλο όσο και την Χώρα μας. Ενώ από το 2003 έχει διοργανώσει 7 Βαλκανικά και Open Countries Πρωταθλήματα όπου παρέλασαν από την Πόλη μας αθλητές Παγκοσμίου φήμης όπως ο Ρώσος αθλητής Lecki Kurbanov, οι Ισπανοί αθλητές Alejandro Navaro & Pablo Estensoro, οι Ρουμάνοι αθλητές Lucian Gogonel & Nikolay Stoian, ο Ολλανδός αθλητής Victor Texeira και πολλοί άλλοι. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της Πόλης μας που συνέβαλλαν να καλυφθούν κατά ένα μεγάλο μέρος των εξόδων συμμετοχής μας.
Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου καθώς και ο Διεθνής Πρωταθλητής μας Μάριος Στεφάνου ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς της Πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την πολύτιμη υποστήριξή τους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η συμμετοχή μας στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushinkai Karate. Πρόκειται για τον κ. Τζίμη Πουρντάλας με τα καφέ < STATE COFFEE>, τον κ. Κωνσταντίνο Αυφαντή με την Γενική Κλινική <ΆΝΑΣΣΑ>, τον κ. Αλέξανδρο Οικονομίδη με την Ευρωγενετική Θεσσαλίας, τον κ. Δάκη Τσίντρο με τα καταστήματα <ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ & ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΕΧΝΗ>, τον κ. Γιώργο Τόρη με τα ανταλλακτικά αυτ/των Τόρης – Χατζής Ε.Π.Ε, τον κ. Γιώργο Μανδηλά με τους <Φούρνους ΜΑΝΔΗΛΑ>, τον κ. Θεόδωρο Προσήλια με την Καφετέρια <ΜΙΝΕΡΒΑ>, το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας με Πρόεδρο τον κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον κ. Γιώργο Χασάπη με το Καφέ .
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βολιώτης αθλητής Μάριος Στεφάνου είναι ο μοναδικός Έλληνας που πήρε την πρόκριση να αγωνιστεί σε αυτό το μεγάλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου με την παρουσία του θα κυματίσει η Ελληνική σημαία μας στην άλλη άκρη της Γής, ενώ πολλές μεγάλες Χώρες από την Ευρώπη δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα .Τόσο ο Εκπρόσωπος όσο και ο αθλητής μας αναχωρούν αεροπορικώς για το Τόκιο της Ιαπωνίας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Τέλος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου εύχονται Καλό Ταξίδι και Καλή Επιτυχία στον αθλητή μας Μάριο Στεφάνου και τον προπονητή Ιωάννη Στεφάνου!

Διαβάστηκε 665 φορές