Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 07:23

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2018

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2018Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι που διεξήχθη στο Ολυμπιακό κέντρο πυγμαχίας ‘Γιώργος Στεφανόπουλος’ στο Περιστέρι στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018. Περισσότεροι από 540 αθλητές, από 47 διαφορετικά σωματεία από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στη διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (P.M.F.). Ένα μεγάλο γεγονός για τον χώρο του αθλητισμού που ολοκληρώθηκε σε γιορτινό κλίμα ευγενούς άμιλλας.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2018Στην εναρκτήρια τελετή παρέστησαν πολιτειακοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, καθώς και η Αυτού Εξοχότης πρέσβης της Ταϊλάνδης, κ. Chailert Limsomboon, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακού Μουάιτάι.


Μοναδικό θέαμα προσέφεραν οι αγώνες μεταξύ μαχητών βετεράνων του Μουάιτάι οι οποίοι και άνοιξαν την αυλαία, δίνοντας ώθηση στους νεότερους αθλητές.
Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες πρωταθλητές του Μουάιτάι να στελεχώσουν την εθνική ομάδα της χώρας και να εκπροσωπήσουν τα Ελληνικά χρώματα στα διεθνή πρωταθλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, «Για όλους εμάς το σημερινό γεγονός είναι μια γιορτή που σηματοδοτεί την ανάπτυξη του Μουάιτάι στην χώρα μας. Στόχος μας είναι να ανεβάζουμε τον πήχη συνεχώς με σκοπό να τοποθετήσουμε το Μουάιτάι στη θέση που του αξίζει, δηλαδή στην κορυφή. Η φετινή χρονιά ήταν χρονιά σταθμός για το άθλημα, καθώς το Μουάιτάι τυγχάνει πλέον αναγνώρισης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ παράλληλα διανύουμε το τρίτο έτος από την προσωρινή αναγνώριση του αθλήματός μας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά στη συμμετοχή του Μουάιτάι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Στην τελετή λήξης του πρωταθλήματος απονεμήθηκαν τα μετάλλια στους νικητές από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, όπου και ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται εντός του 2019 σχολή προπονητών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν με την παρουσία τους στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος , γιατρούς, διαιτητές, κριτές, προσωπικό, εθελοντές αλλά και όλους τους αθλητές και τα σωματεία που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα.

 

Διαβάστηκε 478 φορές