Σάββατο, 02 Μαΐου 2020 13:02

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εκπλήξεις ο 1ος Πανελλήνιος διαδικτυακός Διαγωνισμός Σκιαμαχίας Π.Ο.Μ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1ος Πανελλήνιος διαδικτυακός Διαγωνισμός Σκιαμαχίας Π.Ο.Μ.Με αξιοσημείωτη επιτυχία και ανταπόκριση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε ο πρώτος Πανελλήνιος διαδικτυακός Διαγωνισμός σκιαμαχίας, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου.

Περισσότερα από δεκαοκτώ αθλητικά σωματεία με σαράντα συνολικά εκπροσώπους από όλη την επικράτεια απέστειλαν οπτικοακουστικό υλικό με επίδειξη τεχνικών σκιαμαχίας από τους μικρούς ή και μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές και αθλήτριες τους, και εκπροσωπήθηκαν από αυτούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη μεταξύ άλλων, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Θεόδωρο Γκίτσα, τον Υπεύθυνο Υλικού κ. Νικόλαο Κετσελίδη, τον Επικεφαλής του Σώματος Διαιτητών – Κριτών, κ. Ιωάννη Χάλαρη και την αρμόδια για θέματα γυναικείου αθλητισμού, Μαρία Μαλανδράκη, απένειμε τα εύσημα στους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και τον ζήλο τους σε μία ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία και με σχετική μάλιστα απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε εντέλει να μην ανακηρυχθούν νικητές των κατηγοριών, αλλά αντ’ αυτού να δοθεί ως έπαθλο σε κάθε ξεχωριστό συμμετέχοντα ένα ζευγάρι από τα νέα επίσημα γάντια με το λογότυπο της Ομοσπονδίας!

Αξίζει να αναφερθεί πως η σημαντική αυτή πρωτοβουλία εκ μέρους της Π.Ο.Μ. δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη και των δύο κεντρικών χορηγών μαχητικού εξοπλισμού, τις εταιρίες Force1 και Seven Hellas, τους εκπροσώπους των οποίων ευχαρίστησε προσωπικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, για τη διαχρονική και αδιάλειπτη βοήθεια τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού αναφέρθηκε τόσο στο συμβολισμό του διαγωνισμού, όσο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία λόγω της πανδημίας, τονίζοντας : “Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε απαιτούν και ιδιαίτερο χειρισμό και κάτι τέτοιο ήταν αυτό που κάναμε την περασμένη Πέμπτη. Η διοργάνωση του διαγωνισμού σκιαμαχίας της Ομοσπονδίας μας, ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία, δίνοντας μας με αυτό τον τρόπο την εντολή να συνεχίσουμε την προσπάθεια καθώς οι αθλητές μας έχουν δίψα για να προπονηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Όλοι οι συμμετέχοντες με αυτή τους την προσπάθεια, απέδειξαν ότι είναι μαχητές και για εμένα προσωπικά είναι πρωταθλητές της ζωής και τους συγχαίρω γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες βρήκαν το κουράγιο και τη δύναμη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας, να ξεπεράσουν κάθε τεχνική και ψυχολογική δυσκολία και να αντεπεξέλθουν, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το παράδειγμα και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας που βιώνουν πραγματικά δύσκολες στιγμές.

Γι’ αυτό το λόγο, εκτός των μεταλλίων που αρχικά είχαμε αποφασίσει να απονείμουμε στους συμμετέχοντες, σε συνεργασία με τους χορηγούς μας – τους οποίους όχι μόνο ευχαριστώ αλλά και συγχαίρω για την προσφορά τους – σε όλους τους αθλητές θα αποσταλεί και ένα ζευγάρι γάντια με το λογότυπο της ΠΟΜ ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας.

Επίσης συγχαίρω όλα τα σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι για τη σοβαρότητα και το ήθος που έχουνε επιδείξει μέχρι στιγμής και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες. Τα αθλητικά μας σωματεία βιώνουν το τελευταίο διάστημα μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και θα σταθώ λίγο σ’ αυτό. Αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η Πολιτεία έχει αντιληφθεί απόλυτα τη σημασία και την προσφορά τους στην κοινωνία και στον πολιτισμό και έχει δρομολογήσει τις μεθόδους βοήθειας, θέλω με αυτή την ευκαιρία να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει απόλυτη στήριξη το συντομότερο δυνατό από όλους τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς), συμπεριλαμβανομένων της Ομοσπονδίας μας αλλά και των Δημοτικών Αρχών, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που υπάρχουν, όπως απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και δυνατότητα επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό.

Καλώ λοιπόν τους λάτρεις του αθλήματος που έχουν την οικονομική δυνατότητα και τους επιχειρηματίες φίλους του αθλητισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής τους – τα οποία από ρομαντισμό και αγάπη επιβιώνουν τα τελευταία χρόνια- ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν οικονομικά και να παραμείνουν ανοιχτά για να μπορούν να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους, δίνοντας χαρά και ελπίδα στους νέους του τόπου μας, αλλά και την ευκαιρία να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Αν αφήσουμε αυτή τη στιγμή τα ερασιτεχνικά σωματεία αβοήθητα, το μέλλον του αθλητισμού θα είναι αβέβαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι ένα χρέος που οφείλουμε και που πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι απέναντι στις επόμενες γενιές.

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι όσο Ο Θεός μου δίνει δύναμη, θα είμαι εδώ με ανιδιοτέλεια και σεβασμό, προσπαθώντας με την συνεργασία όσων το επιθυμούν, να βοηθήσω με κάθε τρόπο“.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον πρώτο αυτό στα χρονικά διαγωνισμό σκιαμαχίας ήταν με αλφαβητική σειρά ανά κατηγορία:

Αγόρια 6 έως 17 ετών : Ελεύθερος Διονύσιος (Α.Σ. Σπαρτιατική Ακαδημία), Ζαΐμης Κωνσταντίνος και Ζαΐμης Μάριος (Α.Σ. Τάεκβοντό Άτλας Ιερισσού), Καραλής Κωνσταντίνος (Α.Σ. ΑΕΚ Αγίου Στεφάνου), Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος (Σ.ΜΑ.Χ. Παλαίστρα), Κατσιφής Διαμαντής (Α.Σ. ΑΕΚ Αγίου Στεφάνου), Λαυρέντης Αναστάσιος και Λαυρέντης Νικόλαος (Α.Σ. Η Μικρή Ιδέα), Μυρσιλάκης Ελευθέριος (Σ.ΜΑ.Χ. Παλαίστρα), Ντούκα Δανιήλ (Α.Σ. Οι Μονομάχοι Ιωαννίνων), Παπαλάς Νικόλαος (Α.Σ. Λέοντες Κερατσινίου), Τζανάκης Γεώργιος (ΣΚ.Ο. Ιεράπετρας Φ.Κ.), Τζάρντα Άγγελος (Α.Σ. ΑΕΚ Αγίου Στεφάνου), Χατζάτογλου Ελευθέριος (Α.Σ. Λέοντες Κερατσινίου) και Ψιλοπάτης Μιχαήλ (Α.Σ. Σπαρτιατική Ακαδημία).

Κορίτσια 6 έως 17 ετών : Γεωργίου Αργυρώ (Α.Σ. Η Μικρή Ιδέα), Γκίτσα Ευτυχία (Α.Γ.Σ. Ολυμπιάδα), Κανέλλη Αριστέα (Α.Σ. Λέοντες Κερατσινίου), Κατσιφαράκη Ειρήνη (Σ.ΜΑ.Χ. Παλαίστρα), Κατσιφή Βασιλική (Α.Σ. ΑΕΚ Αγίου Στεφάνου), Μανιά Ιουλία (Σ.ΜΑ.Χ. Παλαίστρα), Μυρσιλάκη Κατερίνα (Σ.ΜΑ.Χ. Παλαίστρα), Σάλα Έλσα (ΣΚ.Ο. Ιεράπετρας Φ.Κ.), Σάντα Χατζογιαννάκη Μαρίλια (Α.Σ. Ερμής Περάματος), Σγούρου Γεωργία (Α.Σ. ΑΕΚ Αγίου Στεφάνου) και Στρατιώτου Κωνσταντίνα (Α.Γ.Σ. Ολυμπιάδα).

Άνδρες 18 έως 40 ετών : Ανανιάδης Σίμος (Α.Σ. Άθλος Κιλκίς), Καλαϊτζιδάκης Εμμανουήλ (Α.Σ. Ροή Χανίων), Κόλεβ Γεώργιος (ΣΚ.Ο. Ιεράπετρας Φ.Κ.), Μιχαλόπουλος Αθανάσιος (Α.Σ. Μαχητές Χαλανδρίου), Μπάμης Παύλος (Α.Σ. Μαχητές Χαλανδρίου), Παπαδόπουλος Σωκράτης (Γ.Α.Σ. Ελληνικού), Σελίμης Δημήτριος (Α.Γ.Σ. Ολυμπιάδα) και Σωπικιώτης Παύλος (Γ.Σ. Μαχητικών Τεχνών Πειραιώς).

Γυναίκες 18 έως 40 ετών : Λεζέ Μαρίνα (Α.Σ. Ατρέας Αγίας Παρασκευής), Μάτσεσικ Μία (Α.Σ. Αιγιαλείας), Παπαχρυσάνθου Κορίνα (Α.Σ. Μαχητές Χαλανδρίου), Πετράκη Χριστιάννα (ΣΚ.Ο. Ιεράπετρας Φ.Κ.), Χατζηκωνσταντίνου Αντωνία (Α.Σ. Μουάιτάι και Πολεμικών Τεχνών ο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης) και Χρυσοστομίδη Σταυριάννα (Γ.Σ. Μαχητικών Τεχνών Πειραιώς).

ΠΗΓΗ: Π.Ο.Μ.

 

 

Διαβάστηκε 98 φορές