Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 18:07

Με μεγάλη επιτυχία εορτάσθηκε η Κινέζικη Πρωτοχρονιά από το "ΕΠΟΚΕΣ"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κινέζικη Πρωτοχρονιά ΕΠΟΚΕΣΣτις 25 Ιανουαρίου, 2020, εορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία, το Φεστιβάλ της Άνοιξης, η παραδοσιακή Κινέζικη Πρωτοχρονιά, που διοργάνωσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν «Ουράνιος Δράκος», στη Νέα Σμύρνη, με την παρουσία δασκάλων, σπουδαστών, μελών και φίλων με τις οικογένειές τους, από τα κέντρα και τις ομάδες πολιτισμού Σαολίν, που συνεργάζονται με το ΕΠΟΚΕΣ.

Το απόγευμα, του Σαββάτου, ο «Ουράνιος Δράκος», ξεκίνησε να υποδέχεται τους φίλους του Σαολίν, που κατέφθασαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, από τη Θεσσαλονίκη έως τη Πελοπόννησο. Φίλοι της Κινέζικης Κουλτούρας και του Πολιτισμού Σαολίν, γιόρτασαν μέσα σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, τον ερχομό της νέας χρονιάς του Αρουραίου, απολαμβάνοντας τον πλούσιο μπουφέ με αλμυρά και γλυκά εδέσματα και ανταλλάσσοντας ευχές, με σημαντικότερη, όπως πάντα, την υγεία, έτσι ώστε και του χρόνου να πραγματοποιηθεί αντίστοιχα επιτυχημένη εκδήλωση.

Η μεγαλύτερη γιορτή για τους Κινέζους, αλλά και για όλους τους Ασιάτες, είναι το Φεστιβάλ της Άνοιξης, που σηματοδοτεί τον ερχομό της ανάλογης Πρωτοχρονιάς. Όπως και στη Δύση, έτσι και στην Κίνα η Πρωτοχρονιά είναι μια άκρως οικογενειακή γιορτή και αφορμή να μαζευτεί στο σπίτι όλη η οικογένεια. Έτσι λοιπόν κι εμείς, η μεγάλη οικογένεια του ΕΠΟΚΕΣ, τηρώντας αυτή την παράδοση, κάθε χρόνο μαζευόμαστε, πίνουμε, τρώμε, ανταλλάσσουμε ευχές και φροντίζουμε να περνάμε όμορφα και να δημιουργούμε ευχάριστες αναμνήσεις.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους Καλή χρονιά. «Γκονγκ Σι Φα Τσάι!» Δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Αθήνας, Κύριος Κατακαλαίος.

ΠΗΓΗ: Γραφείο Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων «ΕΠΟΚΕΣ»

Διαβάστηκε 273 φορές