Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 09:01

Αργυρό μετάλλιο για την Ελλάδα με τον Δήμο Ασημακόπουλο στη Ν. Κορέα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

   Αργυρό μετάλλιο για την Ελλάδα με τον Δήμο Ασημακόπουλο στη Ν. ΚορέαΔελτίο τύπου

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση ήρθε να προστεθεί για την Εθνική μας Ομάδα Μουάιτάι. Ο Δήμος Ασημακόπουλος κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο World Martial Arts Masterships 2019 στη Νότια Κορέα. Σε μία μικτή διοργάνωση πολεμικών τεχνών αυτού του επιπέδου, όπου η συμμετοχή και μόνο θεωρείται επιτυχία, ο Έλληνας αθλητής του Μουάιτάι, του δυναμικότερου των μαχητικών αθλημάτων, κατόρθωσε να ανέβει στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η επιτυχία αυτή όμως είναι πολύ σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Ο αθλητής μας με τη διάκρισή του αυτή συγκέντρωσε πόντους για τη συμμετοχή του στα World Games 2021 στο Birmingham, τον προθάλαμο δηλαδή των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Ασημακόπουλος, ο οποίος ήδη στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη αγωνιστική πρόκληση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μουάιτάι 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, από 4 έως 10 Νοεμβρίου, με συμμετοχή και της Εθνικής μας Ομάδας, δήλωσε κατά την επιστροφή του: »Μετά από 4 μέρες γυρίζω στην πατρίδα μου νικητής .Ευχαριστώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι και τον Πρόεδρο. κύριο Ιωάννη Παπαδόπουλο για την ανεπανάληπτη ευκαιρία που μου δόθηκε, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και πάνω από όλα για την ύψιστη τιμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μία διοργάνωση αυτού του επιπέδου! Θέλω να είμαι ειλικρινής, ήθελα το χρυσό μετάλλιο για να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στη Νότια Κορέα. Αυτό το ταξίδι ήταν ένα σχολείο για εμένα με δύσκολες δοκιμασίες και διδάγματα .Η προετοιμασία τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και με τον προπονητή μου, Κώστα Θεοδούλου, απέδωσε και ο επόμενος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το Νοέμβριο στο Μινσκ. Αυτό που ξέρω και θέλω να το πιστεύουν όλοι είναι ότι ο Έλληνας όταν θέλει, μπορεί«.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, κατά την υποδοχή του αθλητή της Εθνικής Ομάδας στο αεροδρόμιο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο επίλεκτος αθλητής της Εθνικής μας Ομάδας, Δήμος Ασημακόπουλος, με αυτή του τη νίκη έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Μουάιτάι και άλλαξε τον τρόπο που βλέπαμε τα πράγματα μέχρι σήμερα. Με το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει, κατάφερε όχι μόνο να πραγματοποιήσει ένα δικό του όνειρο, αλλά και να δικαιώσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που τον επέλεξε να τιμήσει τα εθνικά χρώματα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA που με το κύρος της και τη συνεχή της ανάπτυξη, επιτρέπει τόσο στο άθλημα μας να γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, όσο και στους αθλητές του Μουάιτάι παγκοσμίως να συμμετέχουν σε διοργανώσεις του ανώτερου επιπέδου, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες«.

Κλείνοντας, η Π.Ο.Μ. ευχαριστεί θερμά τον χορηγό Force1 για την αμέριστη συμπαράστασή του στην ελληνική αποστολή.

Διαβάστηκε 606 φορές