Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 07:18

Συνέντευξη με τον Βαλκανιονίκη SANDA Τάσο Μποζιονέλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

tasos8Το περιοδικό DYNAMICSPORTS.GR δημοσιεύει την συνέντευξη που πήρε από τον Βαλκανιονίκη SANDA, Τάσο Μποζιονέλο. Ο Τάσος είναι αθλητής του WUSHU και του SANDA, με Δάσκαλο τον Λάμπρο Σταμούλη.

1) Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Wushu και το SANDA;

Να ευχαριστήσω αρχικά το Dynamicsports.gr για την συνέντευξη. Με το Kung fu ξεκίνησα το 1996, σε ηλικία 7 ετών. Το 2000 λόγω μετακόμισης και αλλαγή περιοχής, ξεκίνησα να προπονούμαι στο σύστημα του Tang soo do, μέχρι το 2005. Το 2008 ξεκίνησα ξανά να προπονούμαι με το Wushu και το Sanda. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και τις μαχητικές τέχνες δεν με κράτησε ποτέ μακριά για μεγάλο διάστημα από τις προπονήσεις.

tasos3 2) Για ποιο λόγο ξεκίνησες πολεμικές τέχνες;

Αρχικά θεωρώ στην ηλικία που ξεκίνησα καταλυτικό ρόλο έπαιξε η φιλοσοφία της οικογένειας μου όσο αναφορά την γυμναστική.Στην πορεία έγινε τρόπος ζωής και αναγκαία καθημερινότητα! Εγινε κομμάτι της ζωής μου, όχι μόνο για την εξέλιξη την σωματική και της τέχνης αλλά και για την φιλοσοφία, την πειθαρχία, ψυχική υγεία και αρμονία που βρίσκεις μέσα από αυτήν την ατραπό.

tasos2 3) Ποιές οι διακρίσεις που έχεις πετύχει;

Μερικές από της διακρίσεις μου είναι:
1 χάλκινο σε πανευρωπαϊκό
1 χρυσό βαλκανικό

2 χρυσά πανελλαδικά και 3 ασημένια
Συμμετοχές σε επίλεκτους και διεθνείς αγώνες

tasos54) Μίλησέ μας για τους επόμενους στόχους σου

Πλέον συνεχίζω στον δρόμο των μαχητικών τεχνών από το πόστο του προπονητή και σκοπός μου είναι να μεταφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στους νέους αθλητές. Πέρα από τον προπονητικό τομέα στόχος μου είναι η συνεχής αναζήτηση όσο αναφορά την προσωπική εξέλιξη στο άθλημα που αγαπώ.

tasos4 5) Μίλησέ μας για τον δάσκαλό σου, Λάμπρο Σταμούλη

Ότι και να πω για τον δάσκαλό μου είναι λίγο.
Ένας υπέροχος δάσκαλος, άνθρωπος και προπάντων πατέρας. Η πόρτα του πάντα ανοιχτή να ακούσει, να βοηθήσει, να συμβουλέψει και να καθοδήγησει. Ένας ανθρωπος γεμάτος αγάπη και μισού αιώνα κοντά, εμπειρίας για αυτό που κανει, έτοιμος να μεταλαμπαδέψει τις γνώσεις του αλλά και να φωτίσει τα πιο σκοτεινά σημεία της ψυχής σου. Ένας φάρος γνώσης και αγάπης για όλους εμάς τα παιδιά του.

tasos7

tasos6

 

 

tasos6

Διαβάστηκε 827 φορές