Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 06:58

Συνέντευξη με τον Πρωταθλητή Δημήτρη Κυπριώτη (Tragakis Fight Club)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το περιοδικό DYNAMICSPORTS.GR σας παρουσιάζει την συνέντευξη με τον Πρωταθλητή Δημήτρη Κυπριώτη. Ο Δημήτρης είναι αθλητής του "Α.Σ. Tragakis Fight Club", με προπονητή τον Πέτρο Τραγάκη.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το Τανγκ σου ντο;
 
H ενασχόλησή μου με το Tang Soo Do ξεκίνησε όταν ήμουν 14 χρονών. 13063451 920825364697192 3391895187112919609 o
 
TRAG1Ο Κωνσταντίνος Κυπριώτης σαν θείος σου σε επηρρέασε να ξεκινήσεις;
 
Δυστυχώς, δεν έχω πολλές αναμνήσεις απο τον θείο μου όσο ήταν εν ζωή. Τον Κωνσταντίνο Κυπριώτη τον γνώρισα μέσα από τις αφηγήσεις του πατέρα μου και των δασκάλων που τον ήξεραν. Λόγω της αγάπης του πατέρα μου για τις πολεμικές τέχνες, θέλησα να ακολουθήσω τα χνάρια της οικογένειας μου, ξεκινώντας Jiu Jitsu στην ηλικία των 7 ετών.
 
TRAG02Όταν απέκτησες την μαύρη ζώνη στο Τανγκ σου ντο τι σε έκανε να ασχοληθείς με άλλες πολεμικές τέχνες παράλληλα;
 
Στο Tang soo do υπάρχει η νοοτροπία ότι μετά τον βαθμό της μαύρης ζώνης είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύεται κάποιος και σε άλλες πολεμικές τέχνες για την προσωπική του εξέλιξη. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με το Shotokan karate και το Jiu jitsu.
 
TRAG3Πόσο δύσκολο ήταν να ασχοληθείς μετά με το Shotokan karate και το Jiu jitsu;
 
Λόγω του ότι το jiu jitsu το είχα εξασκήσει σε μικρότερη ηλικία, μπόρεσα να θυμηθώ αρκετά γρήγορα το 2ο και το 3ο μέρος. Το 1ο μέρος σαφώς είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το Τang soo do δίνοντας μου την δυνατότητα να εστιάσω περισσότερο στα λακτίσματα. Παράλληλα, το Shotokan karate έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Tang soo do είτε σε επίπεδο φορμών είτε σε επίπεδο sparring, κάτι που με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. 
 
TRAG4Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η εξέλιξη των Πολεμικών Τεχνών μετά την πανδημία του κορονοιού στην Ελλάδα;
 
Πιστεύω ότι οι πολεμικές τέχνες δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από την πανδημία με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές σχολές στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι όσες σχολές άντεξαν την κρίση αυτή, θα δουν σημαντική άνοδο μετά την επιστροφή στην κανονικότητα. 
 
TRAG5Ο Δάσκαλός σου σε βοήθησε κατά την περίοδο που επέλεξες να ασχοληθείς παράλληλα με το καράτε;
 
Ο Δάσκαλος Πέτρος Τραγάκης ήταν πάντοτε στο πλευρό μου σε οποιαδήποτε κίνηση μου. Με δημιουργικούς και αποτελεσματικους τρόπους με δίδασκε τρόπους για να εξελίξω την τεχνική και την φυσική μου κατάσταση ώστε να γίνομαι καλύτερος. Επίσης, εκτός από το Shotokan και το Jiu jitsu, όταν θέλησα να ασχοληθώ με μια πιο μαχητική τέχνη, με δίδαξε Sanda και με προετοίμασε αγωνιστικά για την διοργάνωση fight night. 
 
TRAG6Ποιες οι διακρίσεις που είχες στο Karate και στο Jiu jitsu;
 
2017 πανελλήνιο πρωτάθλημα jiu jitsu - fighting - 3η θέση 
 
2014 πανελλήνιο πρωτάθλημα shotokan - kumite - 1η θέση 
 
 
Σαν πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την παγκόσμια ομοσπονδία Τανγκ σου ντο με το κομμάτι εκπαίδευση, πιστεύεις ότι σε αποσπά από την άσκηση για την εξέλιξή σου στο Τανγκ σου ντο;
 
Θα έλεγα ότι συμβαίνει το αντίθετο. Όταν κάποιος ξεκινά να διδάσκει, αρχίζει να βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία τις πολεμικές τέχνες. Συνεπώς, κάποιος μαθαίνει αρκετά πράγματα τα οποία μπορεί να μην καταλάβαινε εαν παρέμενε μόνο μαθητής. Θεωρώ λοιπόν ότι το να διδάσκεις την πολεμική τέχνη που αγαπάς είναι το επόμενο στάδιο στον δρόμο της εξέλιξης ενός ασκητή πολεμικών τεχνών.
 
Διαβάστηκε 374 φορές