Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 16:26

Συνέντευξη με τον sifu Κώστα Μαθιόπουλο (Α. Σ. Σαολίν Γου Κουνγκ Βορείων Προαστίων)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

math1Το περιοδικό Dynamicsports.gr δημοσιεύει την συνέντευξη που πήρε από τον sifu Κώστα Μαθιόπουλο, προπονητή του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κουνγκ Βορείων Προαστίων.

1) Πότε ξεκινήσατε Kung fu και για ποιο λόγο;
Το Kung fu το ξεκίνησα το 1987 στην ηλικία των 13 ετών. Η βασική αιτία ενασχόλησης μου με το συγκεκριμένο άθλημα ήταν οι ταινίες πολεμικών τεχνών με πρωταγωνιστές τους Jackie Chan και David Carradine.

1520

2) Μιλήστε μας για την εκπαίδευσή σας.
Όταν ξεκίνησα Kung Fu o πρώτος μου δάσκαλος ήταν ο Σταυρίδης Ιορδάνης, μετά από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα το 1996 ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Κίνα όπου συνάντησα έναν σπουδαίο άνθρωπο αλλά και πολύ μεγάλο δάσκαλο 33ης γενιάς Shaolin, τον Liu An Min και από τότε έγινα μαθητής του. Είμαι κάτοχος του 7 ου Duan από την Κινέζικη Ομοσπονδία Σαολίν, 6 ου Duan από την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου . Έχω κάνει σεμινάρια πάνω στις αθλητικές κακώσεις για την πρόληψη, αποκατάσταση και αποθεραπεία του αθλητή, έχω παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια κριτών και διαιτητών από το 2011 έως και σήμερα. Το 2015 μου δόθηκε το πτυχίο του καθηγητή Meihua Quan από το πανεπιστήμιο του Xingtai.

22233

3) Ποιες είναι οι σημαντικότερες αναμνήσεις σας και ειδικότερα από τα εκπαιδευτικά ταξίδια σας στην Κίνα;
Από το 1996 ,όπου ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Κίνα μέχρι και το 2019 πήγαινα σχεδόν κάθε χρόνο για να επισκεφθώ το δάσκαλό μου και για να προχωρώ στην εκμάθηση του Σαολίν Κουνγκ Φου. Η σημαντικότερη ανάμνηση μου από όλα μου τα ταξίδια ήταν η αγάπη του δασκάλου μου για το Kung Fu και οι ατελείωτες και εξαντλητικές ώρες προπόνησης μαζί του.

21268

4) Ποια τα οφέλη που αποκομίσατε από την εκπαίδευσή σας στο Kung fu;
Μέσα από την εκπαίδευση μου στο Kung Fu απέκτησα περισσότερη πειθαρχία, υπομονή και πραγματική γνώση πάνω στο Shaolin Kung Fu.

21862

5) Μιλήστε μας για τους μελλοντικούς στόχους σας.
Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να βγάζω καλούς αθλητές με άρτιους χαρακτήρες οι οποίοι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις. Επίσης να συνεχίζω να διαδίδω σωστά το Shaolin Kung Fu και το Meihua Quan στην Ελλάδα.

22184

6) Σε ποιο σύλλογο είστε προπονητής;
Από το 2001 μέχρι και σήμερα είμαι προπονητής στον Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν Γου Κουνγκ Βορείων Προαστίων με έδρα το Ηράκλειο Αττικής.

22130

Διαβάστηκε 1316 φορές